‘Heel het dorp heeft het er over’

Zevenhuizen Poiesz

Geruchten over vervuilde grond

ZEVENHUIZEN – Er is geen bevestiging. Een ontkenning evenmin. Dat er iets aan de hand is, is wél zeker. De bouw van de nieuwe Poiesz in Zevenhuizen loopt vertraging op. Waarom kan of wil niemand zeggen. Bewoners in het dorp hebben het over vervuilde grond. Ook maandagmorgen was er bitter weinig activiteit waar te nemen.

De geruchten gaan – volop- dat er vaten met een onbekende substantie in de grond zijn gevonden op de plek waar de supermarkt een mooi nieuw onderkomen krijgt. Uiteraard is van te voren wel een grondonderzoek gedaan, maar alleen rondom het nu gesloopte gebouw. Op dit moment wordt de inhoud van de vaten onderzocht. Door dat onderzoek gebeurt er momenteel weinig in Zevenhuizen. Alleen een werknemer – hij wil niet met z’n naam in de Krant- zegt zeker te weten dat er iets met de grond aan de hand is. De belanghebbenden zwijgen vooralsnog.

Poiesz is al ruim 28 jaar de supermarkt voor Zevenhuizen. Op 5 juni 1986 werden de deuren geopend. Op de bestaande locatie komt een supermarkt van 1250 vierkante meter met een ruim opgezette parkeerplaats die ruimte biedt aan tachtig auto’s Poiesz kocht daarvoor ook het naastgelegen woonhuis. De werkzaamheden zullen ongeveer een half jaar duren. Zaterdag 3 januari sloot de Poiesz tijdelijk haar deuren. Het is het plan dat de nieuwe supermarkt op dinsdag 30 juni de deuren weer opent. Om trouwe klanten tegemoet te komen, stelt de supermarkt overigens een gratis pendeldienst naar de Poiesz in Nieuw Roden beschikbaar. Klanten die geen eigen vervoer hebben, kunnen gratis gebruik maken van deze dienst, die zal worden verzorgd door vertrouwde medewerkers van Poiesz Zevenhuizen. Opstappen kan bij de ‘oude’ winkel aan de Kokswijk. Daarvoor is een bushalte gerealiseerd.
Op de plek waar nu dus al jaren de supermarkt gevestigd is, zat voorheen Vervoersbedrijf Vogel, die het gebouw later verhuurde en verkocht aan Poiesz.