Heerlijke wijn, geweldige haring en een tevreden ondernemer

    roden haringparty 1

    roden haringparty 2 Haringparty levert weer prachtig bedrag op

    RODEN – Het is traditie: de immer gezellige haringparty in Roden, als altijd voortreffelijk georganiseerd door Het Wapen van Drenthe, Cruwijn en ’t Vishuys. Tijdens de party wordt het eerste vaatje geveild en de opbrengst gaat – ook traditie-  naar een goed doel, dit jaar naar ‘Prokkelen Noordenveld’. Met een totale opbrengst van 2668 euro kan de organisatie buitengewoon tevreden zijn. Het hoogste bod werd uitgebracht door Jan Buiter: 478 euro.
    ‘Ik wilde dit. Ik had dit ‘in de kop’ en was even bang dat Paulus Flokstra van VDH Products er toch overheen zou gaan. Hij gunde het me uiteindelijk en dat vind ik geweldig. Ik doe dit voor het goede doel maar zeker ook omdat het gewoon prima gaat met Buiter Roden. We hebben net weer een nieuwe tak aan de Buiter-familie toegevoegd en ik vind dat dit daar mooi bij past. Ik ben blij met de haring’, lachte Jan Buiter, als altijd vergezeld door vrouw Hennie, ook al zo trots als een pauw.
    Na een prima inleiding van Tine Beks zong het prokkelkoor een aantal mooie liedjes, die de stemming er meteen in bracht. Het enthousiasme spatte van de ‘prokkelaars’ af en wellicht dat daarom vrijdagavond weer volop geboden werd, echter niet voordat Tanja Haseloop nog maar weer eens verteld had over ‘De Noordenveldse Uitdaging’.  Uiteindelijk spitste de strijd – onder leiding van Pieter van den Bosch en onder toeziend oog van notaris Jan Willem van der Woude-  zich toe tussen Flokstra en Buiter, met Buiter uiteindelijk als trotse ‘winnaar’. Maar eigenlijk was de grote winnaar ‘Prokkelen Noordenveld’, want zij kregen aan het einde van de gezellige avond een cheque van liefst 2668 euro uitgereikt. Ook mooi: tijdens de avond liet Enjoy Bedrijfskleding weten de nieuwe shirts van het prokkelkoor te sponsoren. Het zorgde voor nóg meer feestvreugde. Dat en de uitstekende kwaliteit van de drankjes en de haring zorgden voor een heerlijk avondje, met eigenlijk alleen maar winnaars.