Heimen Pijlman, voorzitter Humanitas Noordenveld

‘Sinds 1 november 2017 ben ik voorzitter van Humanitas Noordenveld. Twee jaar geleden ben ik in Peize komen wonen. Ik wilde op den duur meer dan alleen in de tuin bezig zijn. Ik wilde wat doen voor het dorp, voor de gemeente.
Zo ben ik bij Humanitas beland. De organisatie is heel veelzijdig en doet veel voor de gemeenschap. Neem nu de kindervakantieweken, voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Of de Sinterklaascadeau-actie. Allemaal hele goede projecten.
Zo doen we ook aan thuisadministratie. Daarmee helpen wij mensen die bijvoorbeeld in de schulden zitten, of gewoon moeite hebben om hun administratie op orde te krijgen. Zelf ben ik begonnen met een ander project, namelijk de vriendschappelijke huisbezoeken. Dat was het eerste wat ik via Humanitas heb gedaan. De huisbezoeken brengen wij aan mensen die hier behoefte aan hebben, omdat ze eenzaam zijn of steun nodig hebben. Het mooie hieraan, is dat je iemand aan zichzelf laat toekomen.
Na dat ik een jaar aan die huisbezoeken heb deelgenomen, ben ik zitting gaan nemen in het bestuur. Omdat ik al enige ervaring had bij Welzijnswerk Zutphen, ben ik uiteindelijk gevraagd als voorzitter. Afgelopen jaar nam ik het stokje over van Marianne van Gelder. Eerst werd ik interim-voorzitter, maar nu alles is afgehandeld, ben ik gewoon voorzitter.
Humanitas Noordenveld heeft altijd behoefte aan vrijwilligers. We hebben momenteel ongeveer honderdvijftig vrijwilligers in dienst, maar dat kunnen er altijd meer worden. Het zou mooi zijn als een aantal mensen zich aanmelden als vrijwilliger. Daarnaast hebben wij zo’n zeshonderd deelnemers. We zijn vooral op zoek naar bestuursleden. We hebben er minstens één nodig, maar twee is ook prima. Het zou helemaal mooi zijn als het nieuwe bestuurslid enigszins een ambitie heeft om penningmeester te worden. Een goede penningmeester kunnen wij namelijk heel goed gebruiken.’