Helmuth Sader, Pleitbezorger Hullenbos

‘Als pleitbezorger van het Hullenbos, heb ik mij enigszins gestoord aan het WK Hollandse Herders wat een week geleden plaatsvond in Roden. Het is prima dat er dergelijke evenementen in Roden worden georganiseerd, maar ik ben teleurgesteld in de organisatie hiervan.
Het begon allemaal met het ophangen van een aantal borden met de tekst “honden aan de lijn”. Onder de buurtbewoners nabij het Hullenbos, zijn veel hondenbezitters. Wij waren echter niet op de hoogte gebracht van wat er speelde. Via de media hebben wij pas vernomen dat het hier om een WK Hollandse Herders ging. Ik vind het slordig dat de buurbewoners hier niet eens van op de hoogte zijn gebracht.
Daarnaast zijn er verschillende aanvaringen geweest op en rondom het terrein van het WK. Zo zijn er conflicten geweest over de honden die aan de lijn moesten en is er zelfs een ruiter van zijn paard gevallen, nadat deze agressief werd benaderd door een herder. Ook de rommel die de deelnemers en bezoekers hebben achtergelaten, is behoorlijk hinderlijk. Ik heb na een wandeling door het bos wel meer dan twintig zakjes met hondenpoep moeten opruimen. Ik vraag me af waarom hier niet speciaal containers voor zijn neergezet. En dan heb ik het nog niet eens over de auto’s die zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de Stinsenweg stonden. De organisatie heeft helemaal geen rekening gehouden met parkeergelegenheid, terwijl de parkeerplaatsen bij ONR en sportcentrum de Hullen nagenoeg leegstonden.
Al met al vind ik dat behoorlijk slordig. De organisatie had vooraf in ieder geval met de buurtbewoners contact moeten hebben, zoals ook de tennisvereniging dat doet wanneer zij iets organiseren. Een evenement als deze in Roden is goed en moet zeker doorgaan, maar de organisatie moet zulke zaken veel beter regelen. Voor de organisatie zal het ook nieuw zijn, maar ze hadden op z’n minst contact met de buurt kunnen opnemen. Daar voorkom je een hoop ellende mee.’