Helpman zet Peize weer terug op aarde

REGIO – De KNVB schrapte zaterdag het hele programma en liet het zondag aan de consuls over. De meeste wedstrijden werden afgelast. Tweede klasser VV Peize kwam zondag als enige regionale club in actie. De blauwhemden kregen een flinke draai om de oren. Op het kunstgras van Helpman moest Peize een 5-1 nederlaag slikken. Een eerste tik aan Peize, dat zich al rijk rekende en lonkte naar een periode. De Helpenezen hebben in tegenstelling tot Peize de draai gevonden en staan er goed voor in de periode. De Noord-Drentse formatie was voor het eerst dit seizoen volstrekt kansloos. Helpman was van de meet af aan fel en kwam al na een minuut op voorsprong. David Kruizenga kon uit een vrije trap nog wel snel gelijk maken, maar in de vierde minuut werd het 2-1 en bij rust al 3-1. “Normaal voetballen we er wel weer ‘onderdoor’, maar deze keer niet. We waren niet scherp genoeg. We hebben wel vaker verloren, maar niet zo kansloos”, zei Frank Konneman na afloop. Konneman complimenteerde dan ook Helpman, dat weinig zwakke schakels heeft. De Groningers passeerden de blauwhemden op de ranglijst. Peize is voorlopig terug te vinden op plaats zeven. “We staan weer met beide benen op de grond. De jongens hebben genoeg moraal om dit recht te zetten”, weet Konneman zeker .