Henk Koekkoek

Voorzitter Raadsfractie Lijst Groen Noordenveld

‘Als voorzitter van de raadsfractie van Lijst Groen Noordenveld, ben ik momenteel vooral bezig met het vormen van een reactie op de begroting die is ingediend door de gemeente. We hebben tot 6 november de tijd om te reageren en daarna zullen deze vragen worden besproken. Er zijn een aantal punten in de begroting waar wij ons mee bezig houden. Eén daarvan is het bouwplan voor het Oosterveld in Norg. Wanneer een gemeente ergens gaat bouwen, wordt er eerst een onderzoek verricht. Dan wordt er onder andere gekeken naar de omgeving, de archeologie en de natuur. Dit onderzoek vond al een hele tijd geleden plaats, ik geloof nog voor 2007. Zo’n onderzoek moet eigenlijk om de drie jaar plaatsvinden om nog relevant te zijn, maar dat is niet gebeurd. Nu blijkt dat er een zeldzame vleermuis aanwezig is, waardoor de bouwplannen wellicht weer vertraging opleveren. Wij vinden dat het college hier onvoldoende naar gekeken heeft en dat het onderzoek verouderd is.
Een ander punt wat bij ons op de agenda staat is Landgoed Mensinge in Roden. Hier vinden de laatste tijd veel te weinig activiteiten plaats en dat komt mede door een slechte verhouding met de gemeente. Inmiddels is er een interim-manager gekomen op het Landgoed en nu vragen wij aan het college wat zij van plan zijn met Landgoed Mensinge. Ze hebben namelijk meer geld nodig en wij vinden dat ook belangrijk. Wij vinden het landgoed het mooiste plekje van Roden en zouden het jammer vinden als hier nauwelijks nog activiteiten plaatsvinden.
Voor de gemeente raadsverkiezingen zijn wij druk bezig met het samenstellen van een hele diverse partij. Momenteel hebben we tachtig leden, wat erg veel is voor een lokale partij. Hier zijn we erg trots op. We willen een partij met een goede mix van mannen en vrouwen uit verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende achtergronden. Als partij maken wij ons, naast voor natuur en cultuur, sterk voor een transparante gemeente. Wij willen dat het college altijd openheid geeft en niet stilletjes besluiten neemt. Zo kweek je namelijk vertrouwen bij de kiezer.’