Herbert Dijkstra te gast op ‘Lindenborg College Tour’

LEEK – Dinsdag  en woensdag hebben alle vierde klassen (havo en vwo) drie workshops over studievaardigheden gevolgd. Een opfriscursus als voorbereiding op de eerste toetsweek.
Aan bod kwamen de verschillende studievaardigheden en het plannen. Ook is er besproken dat je als leerling verantwoordelijk bent voor je eigen leren en dat je een doel moet hebben om naar toe te werken. Daarbij is het nodig om prioriteiten te stellen om succesvol te kunnen zijn. De serie workshops is afgesloten met de Lindenborg College Tour met als gast Herbert Dijkstra. Hij is sportverslaggever bij de NOS en in de jaren 80-90 schaatser en wielrenner.
Herbert werd uitstekend geïnterviewd door Tonny Hofstetter. Er kwamen veel interessante anekdotes voorbij, Herbert is een enthousiaste verteller. Een mooi verhaal was bijvoorbeeld hoe de verslaggevers bij de Olympische Spelen in Londen en Rio hun verslag moeten doen.
In Londen zaten ze buiten in de regen onder een paraplu, waarbij alle apparatuur om hen heen nat werd en in Rio zaten ze buiten in de brandende zon onder een parasol verslag te geven.
De leerlingen hebben geïnteresseerd geluisterd en mooie vragen gesteld.
Herbert Dijkstra was enthousiast over de school, de sfeer, de leerlingen en de organisatie. Hij heeft nog met een aantal leerlingen nagepraat en is met verschillende leerlingen op de foto gezet.