Herman Holland, voorzitter Stichting Kinderboerderij Roden

‘Ook dit jaar organiseert Volksvermaken Roden weer een Tientjesverloting ten behoeve van de Kinderboerderij. Daar zijn wij als stichting natuurlijk erg blij mee, want het vormt één van de grootste bron van inkomsten voor de Kinderboerderij. Samen met giften van mensen die ons een warm hart toedragen en het huurbedrag van Cosis, kunnen wij ons financieel goed bedruipen.
Voor de Kinderboerderij was het geen uitbundig jaar. We hanteren aangepaste openingstijden. Dit houdt in dat we later open gaan en eerder de deur sluiten. De bezoekers zijn verder gelimiteerd, dus het is allemaal redelijk afgeknepen. Grote financiële gevolgen heeft dit overigens niet voor ons. We heffen immers toch geen entree.
In de twintig jaar dat ik nu voorzitter ben van de Kinderboerderij, is er veel veranderd. Sinds de Kinderboerderij in een aparte stichting is ondergebracht, hebben we flinke stappen kunnen maken. De omvang van het gebouw is verdubbeld, maar er is ook een kwaliteitsverbetering doorgevoerd. Dat is écht mogelijk gemaakt door de Tientjesverloting. Door de opbrengsten hebben we de speeltuin kunnen upgraden. In die speeltuin wordt gekozen voor houten speeltoestellen, omwille van de uitstraling. Maar speeltoestellen moeten aan strenge eisen voldoen en kosten veel geld. Vandaar dat we het geld goed kunnen gebruiken om dit op niveau te houden. We spijkeren ieder jaar her en der wat bij, zodat de Kinderboerderij er prachtig bij blijft liggen.
Het valt me op dat we, even buiten COVID gerekend, veel opa’s en oma’s mogen ontvangen. Zij gaan vaak met kinderen naar de Kinderboerderij en meestal krioelt het ’s weekends van de bezoekers. Dat is nu natuurlijk even anders. Dankzij de werknemers van Cosis, die altijd klaar staan voor een kop thee en een goede bak koffie, trekken we ook toeristen. Het is prachtig om te zien dat de Kinderboerderij een belangrijke functie in de regio heeft.
Mensen die vrijwilliger willen worden bij de Kinderboerderij, mogen zich altijd aanmelden bij beheerder Jan Aalders.’