Het bloemetje van de Krant is voor Angela Vonk en Herman de Koning

Roden Bloemetje vd Krant week 28-2

RODEN – Angela Vonk en Herman de Koning Roden ontvingen deze week het bloemetje van de Krant. Ze ontvingen de prachtige bos bloemen van Flowers & Lifestyle in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

Alle verzoeken die we binnen krijgen voor de nominatie voor het bloemetje of de taart, zijn op de een of andere manier speciaal. Achter ieder, soms in een paar regels getypt, mailtje schuilt vaak een bijzonder of ontroerend verhaal. Zo viel de redactie ook de e-mail van Herman de Koning uit Roden op. Een ode aan zijn partner Angela Vonk leek het wel. Een heel terechte ode ook, gezien de waslijst vrijwilligerswerk waar Angela (63) zich mee bezighoudt. Acht jaar geleden verkasten ze samen van het westen naar het noorden van het land. Standplaats: Markiezenhof te Roden. Dat ze vrijwilligerswerk wilde doen was voor Angela direct duidelijk, want één, ze was nog niet zo oud, halverwege de 50, en twee, kon ze mooi een beetje inburgeren. Na een jaartje klussen in huis, ging ze voor twee jaar aan de slag aan de WiN servicebalie in de oude bibliotheek, was ze vier jaar secretaresse van Groei en Bloei regio Noordenveld en was en is al jaren super actief bij Vervoer Ouderen Roden (VOR), waar ze op verschillende vlakken ondersteuning biedt. Zo is Angela hoofd van het Centraal Boeking Kantoor (CBK) van de VOR, geeft leiding aan 12 CBK-medewerkers, verstuurt de rekeningen, is lid van de PR-Commissie, stelt koffie- en recreatieritten samen, zorgt ervoor dat er folders met uitjes voor ouderen gemaakt worden, zit iedere maand bij het coördinatorenoverleg, is vrijwilligster bij Volkstuin de Vrije Tijd Tuinders (VTT), onderhoudt er zelf ook één en doet redigeerwerk voor Noordenveld-Plus, een magazine voor senioren. En nog steeds vindt ze het héérlijk om te doen, vertelt ze aan de telefoon. “De contacten met andere mensen vind ik geweldig! Daar haal ik mijn voldoening uit. En voor mij was het een prettige manier om kennis te maken met mijn omgeving. Want wees eerlijk: ze komen echt niet bij je aan de deur hoor, zo van: goh, gezellig dat je er bent. Je moet er zelf iets van maken.”

Mooi verhaal toch? Zou iedereen een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar het allermooiste komt nog. Terwijl we de hoorn bijna neerleggen, begint Angela over haar Herman. Want Herman de Koning (71) verdient het bloemetje net zozeer als zijzelf, vertelt ze. “Herman is chauffeur en coördinator bij de VOR, werkt als vrijwilliger bij de Toermalijn, een woongroep in Nieuw-Roden voor jongeren met een beperking. Hij helpt mee met allerlei klussen en verzorgt de tuin. En o ja, één keer per jaar is Herman wekenlang op het jaarbeursterrein te vinden. Niet om avonden achter elkaar in de feesttent te hossen, nee zeker dat niet. “Herman zit sinds 2014 in een bouwgroep voor het opbouwen en afbreken van het interieur van de grote tent. Ook aankomende Rodermarkt is –ie weer van de partij. Ik zou het zó leuk vinden dat hij ook op de foto komt!” Nou Angela, geen enkel probleem uiteraard! Mensen als jullie met zo’n groot hart, verdienen een plekje in de Krant.