‘Het contact met de gemeente is goed, dat willen we behouden’

College en raadsleden maken kennis met LTO Noord Drenthe

VEENHUIZEN – Het college, enkele raadsleden en leden van de ambtelijke staf van de gemeente Noordenveld, maakten afgelopen week kennis met de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) afdeling Noord Drenthe. Dat deden zij in Veenhuizen, op de boerderij van Dirk Riedstra. Riedstra is aftredend bestuurslid van de LTO Noord Drenthe Nederland en liet vol trots zijn boerenbedrijf zien. Verder stond de ontmoeting vooral in het teken van het versterken van de verbinding tussen de gemeente en het boerenleven in Noordenveld.
De bijeenkomst in Veenhuizen begon met een introductie van beleidsadviseur Taeke Wahle van LTO Noord Team Regio Noord. Uiteraard werden de aanwezigen rondgeleid op het melkveebedrijf van de familie Riedstra. Daarnaast hield architectenbureau DAAD een presentatie over duurzaam bouwen.
Gastheer Dirk Riedstra kijkt tevreden terug op de bijeenkomst. Als oud-bestuurslid, ziet hij dat de plaatsen in het bestuur van LTO Noord Drenthe goed zijn bezet. ‘Met Sietske Hilhorst, Robert Jan Meursing, Anna Bazuin, Geert Markus Bezu, Tom Geijsel en Roelof Brink hebben we een uitstekende bezetting’, zegt Riedstra. ‘De bijeenkomst van afgelopen donderdag, hebben wij georganiseerd omdat er vorig jaar weer een nieuw college en een nieuwe raad is geïnstalleerd. We hebben jaarlijks overleg met wethouder Henk Kosters, waarin we alle actualiteiten op agrarisch gebied bespreken. Dat contact is goed en dat willen we behouden. Vandaar dat wij deze bijeenkomst organiseerden.’
LTO Noord Drenthe is een levendige organisatie, met 250 betrokken bedrijven en zo’n 500 leden. ‘De verbinding tussen de LTO en Noordenveld is altijd goed geweest. Het is belangrijk om te laten zien wat er speelt en dat kan het best door het te laten zien. Zo liet ik tijdens de rondleiding een schuur zien, waarbij de bouwvergunning lang op zich liet wachten. Het is goed om dat aan te kaarten’, meent Dirk.
LTO Noord Drenthe verbindt boeren in de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Assen en Aa en Hunze. ‘Van Matsloot tot aan Gieterveen: onze organisatie reikt ver. We laten zien dat de agrarische sector een belangrijke rol vervult. Dat is goed om te laten zien’, besluit Riedstra.