Het eerste lintje is voor…..Jeichien Helder-Boerma uit Peize

    NOORDENVELD –  De allereerste die woensdag geëerd werd met een Koninklijke onderscheiding:  Jeichien Helder-Boerma (77)  uit Peize. Om half 10 werd zij persoonlijk toegesproken in de Winsinghhof door burgemeester Klaas Smid. Hij roemde haar om haar tomeloze inzet voor de Culturele kring Peize waar ze al vanaf 1989 bij betrokken is, en haar vrijwilligerswerk voor verschillende organisaties.

    Helder werkt samen met de stichting Welzijn in Noordenveld (stichting WiN), verzorgt optredens voor peuters en basisschoolleerlingen en organiseert voorleesochtenden in het Drents organiseert voor de basisscholen. Daarnaast was ze van 1998 tot 2004  voorzitter en lid van de activiteitencommissie van de Nivon afdeling Roden-Leek-Peize  én lid van de activiteitencommissie en organiseerde tal van activiteiten en cursussen op het gebied van cultuur en natuur.  Ook is Helder al vanaf 2004 vrijwilliger bij  ‘Huus van de Taol’. Als keurnoot helpt ze mee om de streektaal uit te dragen en organiseert en coördineert  het voorlezen in het Drents op de basisscholen.

    En alsof dat nog niet genoeg is zette ze zich 8 jaar lang belangeloos  in  voor ouderen die zich eenzaam voelen bij dagopvang ‘De Stiel’. En tot op de dag van vandaag is ze bestuurslid van de Stichting Steun Onderhoud Dorpskerk Peize  (SSODP). De stichting heeft als doel het vergaren van donaties voor het onderhoud van de buitenkant van de kerk en het omliggende kerkhof. Helder was er beduusd van toen burgemeester Klaas Smid de lange lijst van verdiensten oplepelde. “Ik wist niet dat ik zoveel gedaan had”, reageerde Helder die na afloop werd getrakteerd op een heerlijke brunch met familie en vrienden. “Het moet allemaal nog even bezinken. Ik ga zeker genieten met al die lieve mensen om me heen.”