Het gaat goed met Fredewalda

fredewalda

TOLBERT – Het gaat goed met Fredewalda. Het herstel van de maquette van Tolbert anno 1926, die in oktober gedeeltelijk verwoest werd door het uit elkaar spatten van de glazen overkapping, is in gang gezet. Van de huisjes en het groen is 65% beschadigd. Het herstel van dit kunstwerk is een enorme klus die uitgevoerd wordt door maquettebouwers Backer en Kraaijenhof. Het bestuur van Fredewalda hoopt dat de maquette, het hart van de expositie ‘Wonen en werken in Tolbert’, er weer staat op 2 april, bij de start van het nieuwe museumseizoen. Tijdens de gezellige Tolberter Nijjoarsvezide is het Activiteiten Programma 2016 van de CazemierBoerderij gepresenteerd. Iedere maand , meestal op de zondagmiddag, is er een interessante lezing, muziek of een filmprogramma.
Zorgden vorig jaar Pé en Rinus voor een volle bak, ook dit jaar is er weer een topper: Erwin de Vries , mét band. Op zondagmiddag 6 maart treedt deze bekende Grunniger zanger op in de sfeervolle CazemierBoerderij. (entree € 12.50, reserveren via info@fredewalda.nl , beperkt aantal plaatsen)
Maar ook in april is er iets heel bijzonders. De bekende schrijfster Annegreet van Bergen, komt op 17 april vertellen over de 50er en 60er jaren, naar aanleiding van haar veelgeprezen en genomineerde boek ‘Gouden Jaren’. Dit onderwerp ligt in de lijn van de deelexpositie ‘De boodschappentas in de jaren 50’, die bij de opening van het nieuwe museumseizoen van start gaat. In februari wordt ook aandacht aan dit item besteed als Carin van der Wal van museum ‘Het behouden blik’ op zondag 14 februari naar Tolbert komt. En wie van film houdt, kan 17 januari genieten van een filmprogramma dat is samengesteld door cineast Tjerk Bekius. Een feest van herkenning. In mei is er een interessante excursie naar het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis, en eind augustus is er ‘Aarfgoed op’t Aarf op herhaling’. Een heel bijzondere lezing eind oktober heeft de titel ‘De maan en wij’ en wordt gehouden door Prof. Peter Barthel. Het is de opmaat naar de Nacht van de Nacht.
Daarbij komen nog de Fredewaldamiddagen voor donateurs en belangstellenden en het kinderprogramma met workshops ‘schilderen’, ‘verhalen vertellen’ en ‘beleef de natuur’.
Het totale programma is te vinden op www.fredewalda.nl/agenda.