Het gaat heel spannend worden, dat is zeker

_DSC1245

Volksvermaken Tolbert/Olivier Entertaining Megaspooktocht

TOLBERT – Wat: Megaspooktocht. Wanneer: 14 en 15 november. Plaats: Postwagen Tolbert. Bijzonderheden: extra droge kleding mee is slim. Niet dat je in het donker het zwembad in moet, zo is het niet. En slootjespringen is ook geen onderdeel van het programma. Wel is de spooktocht zó spannend, dat een natte slip tot de mogelijkheden behoort. Vandaar dat een setje droge spullen handig is. Michel Rasker van Evenementenbureau Olivier Entertaining kruipt tijdens de griezeltocht ‘Halloween Cirque Du Freak’ in de huid van een gefrustreerde, doorgedraaide circusdirecteur wiens circus is afgepakt. Om wraak te nemen jaagt hij moedige deelnemers de stuipen op het lijf.

Halloween Cirque du Freak is onderdeel van het programma van Volksvermaken Tolbert. Vrijdag- en zaterdagavond vertrekken de spooktochtlopers vanaf het parkeerterrein van de Postwagen in Tolbert. Om de boel gestructureerd te laten verlopen, gebeurt dat op verschillende tijdstippen: om 19:00, 20:00, 21:00 en 22:00 uur. Op beide avonden zit het tijdslot van acht uur al vol. Nu al hebben zo’n 900 helden zich op gegeven om mee te doen. “We hebben een vergunning voor 1800 man, dus mensen kunnen zich nog aanmelden via de website”, vertelt Rasker. “We hebben nu al meer aanmeldingen dan vorig jaar. Hoe dat komt? De tocht is super spannend! Het is echt wel wat meer dan een spook die achter een boom vandaan springt. Wij bezorgen mensen beleving. We slepen ze mee het verhaal in. Sterker nog: ze zijn er zelf onderdeel van. Hoe we dat doen? Door wat speurwerk vooraf komen we wel iets te weten over de deelnemers. Facebook is heel handig bij wat uitpluiswerk”, lacht Rasker een tikkeltje geheimzinnig.

Wat zoveel als zeker is, is dat de spooktochtlopers Rasker, in zijn hoedanigheid als wraakbeluste circusdirecteur Gerrit, geregeld ongewild tegen het lijf zullen lopen. Gerrit heeft namelijk maar één doel: Tolbert omturnen in een heus spookdorp en de deelnemers een angstaanjagende avond bezorgen. “We hebben zes ‘scarezones’ gemaakt die allemaal op het terrein van de Postwagen staan. Iedereen start met een rondje in de draaimolen, bij de eerste scarezone, ‘Cirque Du Freak’. Daarna volgen er nog vijf scarezones die allemaal van elkaar verschillen: Horrorwood, Psycho Square, Hide & Seek, Haunted Holidays en The Village. De ene is heel open en kun je alles goed overzien. Denk je… De ander is klein en donker. En zo ineens, uit het niets, wordt je naam geroepen en moet je….Nou ja, je moet er hoe dan ook doorheen.” Aan zijn venijnige lachje te merken heeft Gerrit nu al voorpret.

“Ik zeg er natuurlijk niet teveel over, maar ja, spannend wordt het zeker. Het is weleens voorgekomen dat mensen van pure angst in hun broek plasten. De tocht duurt zo’n 150 minuten, iets korter dan de vorige keer. Toen liepen mensen een tocht van zo’n acht kilometer door de omgeving. Tickets kosten 15 euro per persoon en wie nog lekker eten wil, kan een kaartje boeken inclusief stamppotbuffet voor 27,50 per persoon.” Na afloop komen alle spoken bij elkaar om een potje sterke verhalen te vertellen aan de heldhaftige deelnemers.

Wat: Megaspooktocht ‘Halloween Cirque Du Freak’

Waar: Postwagen Tolbert

Wanneer: 14 en 15 november

Aanvang: Verschillende tijdslots

Leeftijd: 12 jaar, adviesleeftijd door organisatie: 16 jaar.

Organisatie: Rommert Olivier en Michel Rasker van Olivier Entertaining

voor Volksvermaken Tolbert

Website: www.volksvermakentolbert.nl

Kosten: 15,00 euro per persoon of 27,50 p.p. inclusief stamppotbuffet

Opgave: Via de website

_DSC1220