‘Het gaat om uitstraling, niet omdat je mooi bent’

Roden Patricia Gonzalez

Patricia Gonzalez in de race voor Beauty Queen Netherlands

RODEN – Zelf zou ze het niet in haar hoofd halen om zich op te geven voor een missverkiezing. Sterker nog: Patricia Gonzalez Vink heeft helemaal niets met die, zoals ze het zelf noemt, vleeskeuring. Tot ze zomaar via Facebook gescout werd voor de Beauty Queen-verkiezing in Opende. “Ik dacht: wat is dit? Kom op! Ik ben 26!”, vertelt de Spaans-Nederlandse diva die haar eigen beautysalon heeft in Roden.

“Kreeg ik ineens een berichtje van Tessa Pander op mijn Facebook. Zij zit in de organisatie van de Beauty Queen-verkiezing. Ze wilde me graag als kandidate, schreef ze. Het gaat om uitstraling, niet om uiterlijk, stond er. Nou, dat sprak me aan. Want uitstraling komt van binnenuit. Dát is wie je bent. En niet wat ik voor de spiegel allemaal voor elkaar heb gebokst”, schatert Gonzalez die onlangs een oefendag ‘catwalk-lopen’ bijwoonde. “Dat deden we met alle deelnemers. Een leuke groep meiden. Dat kan normaal gesproken nog weleens een dingetje zijn bij vrouwen hè: jaloezie. Maar daar was helemaal geen sprake van. Wieneke Dijk uit Roden, zij doet zelf ook mee, leerde me hoe ik moest lopen. Super tof toch? Ze kan ook denken: ‘ja hallo, ik doe mee om te winnen. Ik vertel jou helemaal niets. Zoek het lekker uit met je loopje.’ Gonzalez zal het een zorg zijn of ze wint of niet. Al wordt ze laatste. “Dat boeit me inderdaad niet. Ik zie het als een eer om mee te doen! Bovendien ben ik weer een leuke ervaring rijker.” Zondag heeft ze een fotoshoot. Die foto dient ook meteen als presentatie op de verkiezingsavond van 8 november. Er is een vrijetijdsronde, een bikini- en een galaronde. Gonzalez woelt met haar handen door haar zwarte krullen. “Oh! Ik moet nog naar Henri, mijn kapper. Gelukkig heeft hij nu z’n eigen zaak in Roden. Er mag echt niemand anders aan mijn haar komen. En ik moet nog hakken kopen, en ook een galajurk. Wat dat betreft ben ik een heel slechte miss”, besluit de bescheiden onderneemster die, mocht ze winnen, zichzelf ‘Beauty Queen Netherlands 2014’ mag noemen.

Wie zeker gaat voor die felbegeerde titel is Wieneke Dijk (26) uit Roden. Zij windt er geen doekjes om: “Ik wil eerste worden!” Twee jaar geleden deed ze ook al mee met de verkiezing in Opende en aan andere missverkiezingen in de buurt. Ze werd tweede en derde, maar nog nooit pakte ze de eretitel. Een routineklus dus, voor Dijk die ook nauw betrokken is bij de organisatie van de mini-missverkiezing tijdens de Rodermarkt. Hoe ze denkt haar collega’s te slim af te zijn? “Door mijn ervaring. Ik ben handig met de microfoon. Ik durf mezelf te presenteren. Weet je wat mij nou zo leuk lijkt? Om ‘Queen Wien’ te worden. Dat is echt mijn droom.” De Beauty Queen Netherlands-finale is op 8 november om 20:30 in het Baron Theater in Opende.