‘Het idee dat we niet alleen nemen, maar óók geven vind ik prachtig’

Roden Klaas Smid 2015

Marketing Drenthe organiseert ‘Ieder kind een dagje sint’

NOORDENVELD- Dat Sinterklaas dit jaar per stoomboot in Meppel aankwam, was voor Marketing Drenthe reden om iets extra’s te doen. Het sinterklaasfeest nóg leuker te maken. Volgens de promoclub van Drenthe is één dag zélf voor sinterklaas spelen namelijk helemaal het einde. Andere kinderen blij maken met jouw speelgoed waar je toch niet meer mee speelt, dat is het idee. Burgemeester Klaas Smid is super enthousiast over het plan. Hij stelt woensdagmiddag 2 december de hal van het oude gemeentehuis ter beschikking als pakjes-verzameldepot. “Vooral de sociale gedachte erachter, het iets voor een ander over hebben, spreekt me enorm aan”, vertelt Smid.

Ondanks zijn overvolle agenda –niet heel verwonderlijk als nieuwbakken burgervader van Noordenveld- maakt Smid tijd om over het initiatief te vertellen. “Het idee van Marketing Drenthe hebben we besproken binnen de ‘Kring van Burgemeesters’. Iedereen was meteen positief. Het past ook goed bij het Drenthse noaberschap, het oog hebben voor je naasten”, vindt Smid die regelmatig met de 12 Drentse burgemeesters om tafel zit om het te hebben over allerlei, gemeentegrens overstijgende onderwerpen. “Het idee erachter, dat we niet alleen nemen maar óók geven, is natuurlijk prachtig! Er zijn zat kinderen die geen sinterklaas vieren omdat hun ouders er simpelweg geen geld voor hebben. Gezinnen die moeite hebben om financieel het hoofd boven water te houden. Voor zo’n kind is dat natuurlijk vreselijk. Klasgenootjes die wel cadeaus krijgen en erover vertellen in de klas. Dat is zó sneu. Hoe leuk is het dan dat kinderen een ander kind blij kunnen maken met speelgoed waar zij toch niet meer mee spelen omdat ze er misschien al te oud voor zijn?”

Dus bij deze een oproepje aan alle kinderen die maar wat graag een dagje in de schoenen van Sinterklaas willen staan: verzamel al je gebruikte –niet kapotte- speelgoed, maak het schoon en pak het mooi in. Zet op een briefje of het voor een jongen of een meisje is en voor welke leeftijd jouw speeltje geschikt is. Je ingepakte cadeautjes mag je woensdagmiddag 2 december tussen 14:00 en 16:00 inleveren in de hal van het oude gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Roden. De burgemeester heeft ervoor gezorgd één van Sinterklaas’ stafleden de boel in goede banen leidt. Smid kan zelf helaas niet bij het pakjesfestijn aanwezig zijn, hij wordt verwacht op een bijeenkomst van het Openbaar Ministerie. “Maar één van de wethouders komt zeker even kijken”, belooft burgemeester Smid. Wanneer alle pakjes verzameld zijn, zal Marketing Drenthe in samenwerking met de Voedselbank ervoor zorgen dat de pakjes gedistribueerd worden en ze bij de kinderen terecht komen. Zie jij jezelf al als Sint? Kijk dan snel even op www.dagjesinterklaas.nl