‘Het is beslist niet ordinair, wél heel bijzonder’

dames7huizen2

Voetbaldames Zevenhuizen uit de kleren

ZEVENHUIZEN – Je kunt als je wat extra centjes voor je club of team wilt verdienen een toiletpapieractie organiseren. Droge worsten gaan verkopen of een sponsorloop houden. Je kunt ook een pikante verjaardagskalender maken. Dat laatste deden de voetbaldames van Zevenhuizen. De pikante kalender zal op woensdag 3 december (19.30 uur, iedereen is welkom) in de kantine van de club worden gepresenteerd. Van de opbrengst willen de dames graag nieuwe tassen aanschaffen. De rest is voor een goed doel: Make a Wish.

De kalender is eerder leuk dan ordinair. Maar zeker wel pikant. ‘We zien elkaar natuurlijk al een paar keer per week onder de douche’, zeggen Sianne Alkema en Bibiane Mulder, die samen met Lidwie Mulder, Shannah van der Leest en Mirjan Postma de feestcommissie vormen en ook verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van de kalender. ‘In dat opzicht was het dus niet spannend. Het was vooral heel erg leuk. Niet in de laatste plaats door onze fotografe, Linda Douwsma. Zij wist elke keer weer het ijs te breken. Zorgde steeds voor een ontspannen sfeer en zat vol goede ideeën.’

De dames van Zevenhuizen hebben in Twinlife (van Gauke Poelman) al een prima hoofdsponsor. ‘Maar onze tassen bijvoorbeeld, die zijn ook wel aan vervanging toe. Zo is dit idee een beetje ontstaan. Zo van wat kunnen we doen om geld in te zamelen. Het idee zoiets te doen was al eens eerder op tafel gekomen. Het is er nu echt van gekomen. We hebben de foto’s op verschillende locaties gemaakt met veel humor en een beetje spanning. We hebben bewust voor een verjaardagskalender gekozen, zodat mensen er jarenlang gebruik van kunnen maken. Een aantal foto’s hebben we ondertussen aan de achterban laten zien. De reacties zijn echt geweldig. We gaan de kalenders bestellen per voorinschrijving. We hopen er minimaal 250 te verkopen maar hopen stiekem toch op 500. Op die manier kunnen we namelijk ook een mooi bedrag aan Make a Wish overmaken’, zeggen Sianne en Bibiane.

Stichting Make a Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een bijzonder effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. ‘Vandaar ook dat we hopen dat we zoveel mogelijk kalenders gaan verkopen. Kijk, die tassen zijn niet zo heel duur. Dat gaat zeker wel lukken. We hopen echter dat er veel geld voor deze geweldige stichting overblijft’, zeggen Bibiane en Sianne.

Behalve fotogeniek, trappen de dames in Zevenhuizen ook nog een heel aardig ballatje. ‘We zijn vijf jaar geelden begonnen met damesvoetbal hier. Toen hebben we de dames soms zelfs letterlijk van de straat geplukt’, lacht Bibiane. Sianne daarentegen had al een heel behoorlijke carrière achter de rug toen ze bij Zevenhuizen belandde. ‘En ik heb het geweldig naar mijn zin. We hebben een leuke groep, in Gerke Hoogeveen een prima trainer en de sfeer is geweldig. Bij Zevenhuizen horen de dames er echt bij. En dat is bij andere clubs wel anders.’

Geïnteresseerden kunnen nu alvast een kalender bestellen voor tien euro per stuk. Dit kan door een mail met naam, adres en woonplaats te sturen naar siannealkema@hotmail.com. De kalender wordt vervolgens persoonlijk overhandigd door één van de dames van Zevenhuizen. ‘Deze kalender is ook voor bedrijven leuk om in het kerstpakket te doen’, zegt Sianne. Waarvan akte.