‘Het moet meteen een goed evenement zijn’

snikkerun

Organisatie Snikkerun staat nu al als een huis

HAULERWIJK – Aan energie ontbreekt het niet bij de organisatie van de Snikkerun, die op zaterdag 30 mei 2015 voor het eerst in Haulerwijk zal worden gehouden. Integendeel; want ruim een half jaar voor de start van het evenement staat de organisatie al als een huis. Dat is vooral te danken aan de doortastendheid van Tamara Tuinstra, Marjan Cordes en sinds kort ook Sytsche Smeman, die van het evenement écht iets willen maken. ‘Als je iets wilt doen, doe het dan goed. De Snikkerum moet meteen een goed evenement zijn’, zegt Tamara Tuinstra.

Meteen na het tekenen van de akte bij Holland & Van der Woude in Roden gingen de dames aan de slag. En hoe. ‘We hebben ondertussen al heel veel geregeld. We gaan werken met elektronische tijdregistratie, we hebben het parcours rond, we hebben de sponsoring zo goed als rond en we hebben een Snikkerun-app ontwikkeld’, zegt Tuinstra trots. ‘We willen meteen een professionele organisatie neerzetten. De tijdwaarneming bijvoorbeeld is dezelfde als die men bij de marathon van Tokyo gebruikt. Dat vergt inderdaad een investering, maar dan heb je het meteen goed voor elkaar. Het enthousiasme van het bedrijfsleven heeft ons goed gedaan. Er is nog een klein gaatje wat betreft de begroting, maar daar gaan we uitkomen. Ook de ondernemers zijn blij dat er in Haulerwijk weer iets georganiseerd wordt’, zegt Tamara, die zelf vijf (!) keer per week sport.

Omdat Tamara zelf aan veel loopjes deelneemt, weet ze waar de knelpunten kunnen liggen. ‘Daar proberen we dus rekening mee te houden, al zullen we echt nog wel tegen dingetjes aanlopen.’ Hoewel nog ver weg hebben de eerste lopers zich nu al ingeschreven voor de Snikkerun. ‘We hebben qua datum goed gekeken naar andere lopen. In principe hebben we geen concurrentie en kan iedereen heerlijk in Haulerwijk kunnen lopen. Vijf of tien kilometer, net wat men wil. Het parcours is overzichtelijk en waarschijnlijk snel. We hopen al tijdens de eerste editie zo’n driehonderd lopers te mogen ontvangen. Dat is ambitieus, maar we stellen graag doelen. Oh ja, in het voortraject onderzoeken we de mogelijkheden om clinics te organiseren. Ook daar gaan we dus mee aan de slag. Heel Haulerwijk in beweging. Dat is ons motto en gezien alle reacties moet dat ook gewoon gaan lukken.’ Elke deelnemer aan de Snikkerun krijgt overigens een herinnering. Na afloop is er op De Hichte de prijsuitreiking en vooraf verzorgt bootcamp-icoon Rik van Goor een gezamenlijke warming-up. Kortom: de Snikkerun leeft. Nu al. Dat belooft dus wat. (www.snikkerun.nl)