“Het nieuwe trainersduo zorgt ervoor dat de korfballers zich als één team gaan voelen”

kc rodenburg kangoeroeclub

kc rodenburg eerste en tweede selectieNieuw trainersduo voor korfbalclub Rodenburg Leek

LEEK- Korfbalclub Rodenburg heeft echt iets aparts, lacht penningmeester Siska Wieland. De vereniging heeft een blauw kunstgrasveld. “Wij mochten het nog aanleggen, maar dat mag nu niet meer.” Volgens de penningmeester is de club financieel gezond en is het doel van Rodenburg om meer vrijwilligers te krijgen, maar ook om dit seizoen op hoger niveau te korfballen. “We hebben daarvoor een nieuw trainersduo aangetrokken, Matthijs Roelfsema en Johan van Tilburg.”

Korfbalclub Rodenburg bestaat uit vijf seniorenteams en vijf jeugdteams, vertelt Wieland. De teams bestaan uit zowel jongens als meisjes. “Ons eerste seniorenteam speelt in de tweede klasse, het tweede team als reserve in de derde klasse. Binnen deze klasses willen we op hoger niveau meedraaien.” Volgens de penningmeester is het nieuwe trainersduo erg geschikt om de teams naar een hoger level te tillen. “Roelfsema en Van Tilburg zetten zich in met een positieve instelling. De korfballers kunnen veel van hen leren.”

Die positieve instelling van het nieuwe trainersduo zorgt ervoor dat de korfballers zich als een team gaan voelen, zegt Wieland. “Dat de korfballers er echt samen voor gaan en door die onderlinge verbondenheid met elkaar gaan ze ook beter presteren.” Niet dat de onderlinge verbondenheid met elkaar nu nog niet aanwezig is bij de korfballers, maar het kan nog beter, voegt Wieland eraan toe. Volgens haar gaat het er bij de korfballers na de training altijd heel gezellig aan toe. “Na afloop zitten de spelers vaak nog even bij elkaar in de kantine.” Wieland zegt dat de vereniging erg trots en blij is dat ze zowel de kantine, de kleedkamer en het kunstgrasveld in eigen beheer hebben. “Dat betekent dat het financieel goed gaat met onze vereniging,” zegt Wieland trots.

De penningmeester vertelt dat ze als korfbalclub ook hard bezig zijn met het werven van nieuwe jeugd. Daarbij richt de vereniging zich ook op de jongste korfballers. “De jongste korfballers spelen bij ons in de kangoeroeclub. De club is bedoeld om kinderen vanaf drie tot en met zes jaar op een leuke manier kennis te laten maken met korfbal.” Naast de kangoeroeclub probeert de vereniging ook de wat oudere jeugd aan te trekken. “Daarom geven we als vereniging lessen op scholen en zijn we van plan een schoolkorfbaltoernooi te organiseren in Leek.”

De penningmeester kijkt uit naar komend seizoen. “We hopen op veel mooie wedstrijden.” Ze geeft aan dat de korfballers van de vereniging niet aan die wedstrijden mee kunnen doen zonder de inzet van actieve vrijwilligers. “Zij zijn heel belangrijk. Ze zorgen onder meer voor het onderhoud van het gebouw en houden de kantine draaiende. Op dit moment kunnen we nog wel wat meer vrijwilligers gebruiken,” besluit Wieland.