Het Voetbalgala heeft echt alles!

Leek LV gala 1-3

In the sportlight: Leekster Voetbalgala

LEEK – Een mooiere blijk van waardering kon de organisatie van het Leekster Voetbalgala, dat bestaat uit Marja Adema, Tom Stuve, Alex Roelenga, Rob Meijboom, Gerard Bosman, Grietje Stuivinga en Theo Amsing, zich niet wensen. Aan de vooravond van het seizoen werden de spelers van Pelikaan S gevraagd naar de doelstellingen dit seizoen. En dat was behalve kampioen op het veld worden toch vooral het Leekster Voetbalgala winnen. Een teken dat het toernooi leeft, al lijkt het B-toernooi toch wat te devalueren.

Want laten we eerlijk zijn: Yde de Punt, Marum zondag, Peize zaterdag en toch ook Wispolia zullen het toernooi niet echt sterker maken. Daar zal de hal niet nog voller van stromen. Natuurlijk is het leuk dat Maarten de Jong – ex voetballer van met name SC Heerenveen en Fc Groningen- trainer van Wispolia is, de ploeg bungelt gewoon onderaan in de vijfde klasse. Ook spijtig is het afhaken van Gomos. Volgens voorzitter Michael Wiese was er simpelweg te weinig belangstelling onder de spelers om deel te nemen. De Norgers zijn wel eerste reserve. Het zou dus zomaar kunnen dat Wiese – voorzitter en doelman- straks weer tussen de palen in het Leekster sportcentrum staat, want ook afmelden is tegenwoordig aan de orde van de dag. Zeker ook op het allerlaatste moment.

De loting van het gala werd weer verricht door een prominent. Dit keer stelde Cambuur-trainer Henk de Jong de poules samen. De Jong deed dat goed, want zeker wat betreft het A-toernooi staan er al in de eerste ronde aan serie mooie wedstrijden op het programma. Het evenement- met 44 deelnemende ploegen- begint op 18 december met het B-toernooi. Dan zullen in Poule A Wispolia, GVB, Donkerbroek en Yde de Punt in actie komen, terwijl op dezelfde avond ook Poule B aftrapt met TLC zaterdag, Haulerwijkse Boys, Ezinge en Marum zondag. Een dag later- 19 december- is er weer een speelronde in het B-toernooi. In Poule C spelen dan De Wilper Boys, Houtigehage, ODV zaterdag en Peize zaterdag. Poule D speelt dan ook met Boerakker, OKVC, De Sweach en Fochteloo. Het A-toernmooi, het echte vuurwerk dus, start op 22 december met de poules E en F. In E komt de grote favoriet Pelikaan S in actie. Zij nemen het op tegen SVMH, Oerterp, Nieuw Roden en de winnaar van de poules C en D. In F komen die avond ONR, DIO Oosterwolde, Peize zondag, ’t Fean’58 en de winnaar van de poules A en B in actie. De poules G en H spelen op 23 december. Poule G wordt gevormd door CSVH, Aduard 2000, Grijpskerk, Actief en Hoogkerk. Mooi dus: CSVH speelt tegen rivaal Hoogkerk. In Poule H spelen FC Grootegast, De Griffioen, Haulerwijk, TLC zondag en Zevenhuizen. De voorronde van het A-toernooi wordt afgesloten met de poules J en K op 27 december. In Poule J ontmoeten Zuidlaren zaterdag, VAKO, Roden, Opende en Zuidlaren zondag elkaar. In K komen VEV’67, Marum zaterdag, Niekerk, Veenhuizen en De Lauwers uit. De tweede ronde van het gala staat gepland op zaterdag 3 januari. Op 10 januari barst het sportcentrum ongetwijfeld weer uit haar voegen tijdens de Gala Avond, met weer topwedstrijden, veel publiek, sfeer en muziek en ander entertainment.

De favorieten? Pelikaan S uiteraard. Misschien wel torenhoog met ras zaalvoetballers als Petrit en Handrit Hoxhaj en toch ook Danny Holband, die zich na een matig begin vorig jaar ontpopte als de man van het ziedende afstandschot. En wellicht kan ook Freddy de Grooth uit de voeten in de zaal. Pelikaan S heeft in elk geval ook een bredere selectie als vorig jaar. Ook Marum zaterdag zal uiteraard weer een heel aardig woordje meespreken en hoort zeker ook bij de favorieten. Datzelfde geldt ook weer voor VEV’67. Uiteraard. En Boerakker? Kunnen ook zij weer iets dit jaar? Bij Roden zal veel afhangen van de grillen, de trucs en de beschikbaarheid van Freddie van der Velde. Zonder hem lijkt Roden bij voorbaat kansloos. TLC zal niet om de prijzen gaan strijden, terwijl ook Actief- toch een tweedeklasser- ook nooit echt de pannen van het dak speelt. Maar het is en blijft zaalvoetbal. Een spelletje waarin een wedstrijd binnen tien tellen om kan draaien. Het zal dit jaar niet anders zijn.

Leekster Voetbalgala
Speeldata: 18 en 19 december B Toernooi. 22, 23 en 27 december A-toernooi. 3 januari tweede ronde en 10 januari Gala Avond.
Locatie: Sportcentrum Leek
Organisatie: Gerard Bosman, Marja Adema, Alex Roelenga, Rob Meijboom. Grietje Stuivinga en Theo Amsing.
Informatie: www.lvgala.nl.

 

LV Gala01