Het Wapen van Drenthe gekozen tot het beste terras van Drenthe

image

Bart de Vries: ‘Ik ga zelf niet met de eer strijken. We doen het hier met elkaar’

RODEN – Word je zomaar het állerbeste terras van Drenthe. En nummer 56 van alle Nederlandse terrassen. Een vette 9 gaven de mysteryguests van Missed Horeca het zonnige terras in hartje centrum. Eigenaar Bart de Vries van het Wapen van Drenthe is er nog wat beduusd van. “Het is de eerste keer dat we meededen. Geen idee waar op gelet werd. Jaaaa. Ik ben vreselijk trots!”

‘Een aanrader’, staat er bij de notering van nummer 56 in de gids van horecaorganisatie Missed Horeca. ‘Het terras ligt mooi in de zon en ziet er ruim en verzorgd uit. De medewerker is vriendelijk, begroet ons en vraagt of we nog iets willen eten na het bezorgen van een icetea’, valt te lezen in de beoordeling van de jury. Vierhonderd bedrijven meldden zich aan voor de terrassenwedstrijd, waaruit een top 100 is samengesteld. Samen met moeder Dineke vertrok Bart vorige week maandag naar Rotterdam waar de prijzen verdeeld werden. “We hadden geen enkele verwachting van tevoren”, begint de glunderende horecaondernemer. “Eerst maakten ze de nummers 100 tot en met 80 bekend. Vervolgens noemden ze de bedrijven van 80 tot 60. En daar zaten we nog niet bij. Nou, dan wordt het wel spannend hoor!”, roept Bart die bijna in iedere zin benadrukt dat ze samen de prestigieuze titel in de wacht gesleept hebben. “Ik heb ze zelf niet eens bediend, dus ik ga al helemaal niet met de eer strijken. We doen het hier echt met elkaar.”

Het uitgebreide rapport over het Rodense horeca-etablissement is er één om trots op te zijn. Eentje om boven het bed van iedere hotelkamer te hangen. Begroeten, serveren, snelheid, gastvrijheid, oplettendheid, kwaliteit van de drankjes en het eten; unaniem met een 9 beoordeeld. “We hebben zóveel leuke reacties gekregen. Ik had nooit gedacht dat deze prijs zo’n effect zou hebben!’, besluit Bart die tot en met 20 juli de eerste 25 klanten iedere dag trakteert op een lekker taartje.