‘ Het was een fantastische ervaring’

weening

Bart en Anne over de Barrel Challenge

DE WILP – Bart Weening en Anne Kloosterman uit De Wilp namen onder de naam ‘Manta Team’ deel aan de Barrel Challenge. ‘Het was echt een fantastische ervaring’, vertellen ze. ‘Als er morgen weer een dergelijk evenement op het programma zou staan, dan gingen we zo weer.’ Behalve genieten, zamelden Bart en Anne ook nog eens tweeduizend euro in voor het Diabetes Fonds.
‘Alsof je de hele dag in een ansichtkaart reed’, lachen Bart en Anne, gevraagd naar hun ervaringen. ‘De eerste dag was lang, nat en voerde naar Kempten. Dag twee was Innsbruck de plek van bestemming en kwamen we dus in de bergen en bergpassen. Vervolgens bereikten we Italië en van Italië reden we terug naar Oostenrijk. De derde en vierde dag waren echt de mooiste dagen, zowel qua weer als wat betreft de route. Van Oostenrijk reden we vervolgens naar Zuid Duitsland. De auto – een Opel Manta- hield zich super, op een klein mankementje na. De aanjager ging stuk en daardoor besloegen de ramen aan de binnenkant. Op de bergpassen rijd je echter niet zo hard, waardoor de ruiten door rijwind vanzelf gingen ontwasemen. Met wat anti-condens doekjes waren de meeste problemen daarna als sneeuw voor de zon verdwenen. We reden de gehele rit samen met een Volvo, Golf en Manta B. We communiceerden onderweg via een 27MC bakje.’
Meteen na afloop bleek dat de heren liefst 1.714 euro bijeen hadden gereden. ‘De laatste dagen kwam daar nóg meer bij en met de opbrengst van onze actiepagina kunnen we het Diabetes Fonds een cheque ter waarde van tweeduizend euro aanbieden. En dat terwijl het doel aanvankelijk duizend euro was. Het was simpelweg een geweldige ervaring. We hadden dit voor geen goud willen missen. Uiteraard zijn we onze sponsoren, familie en iedereen die ons gesteund heeft bijzonder dankbaar’, besluiten Bart en Anne.