Heuse Bajescamping in Veenhuizen

VEENHUIZEN – In het laatste weekend van de zomervakantie kan men een nachtje kamperen op de binnenplaats van het Gevangenismuseum. Die nacht is er een heel programma op poten gezet.

’s Middags kan men de tent opzetten op de binnenplaats en is er de gelegenheid om een kijkje te nemen in het museum. Na sluitingstijd gaan de hekken op slot, waardoor de kampeerders echt zitten opgesloten. ’s Avonds staat de kampeerders van alles te wachten. Met bloedstollende verhalen rond een kampvuur wordt de nacht afgesloten en zoekt iedereen zijn of haar tent op. Er loopt een strenge bewaker rond om te controleren of niemand ontsnapt. Na het bajesontbijt wordt iedereen weer vrijgelaten en is men een ervaring rijker.

Voor het kamperen zijn alleen een tentje en slaapspullen nodig. De bajescamping is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf acht jaar (minimaal één volwassene per vier kinderen). Aanmelden kan via info@gevangenismuseum.nl. Het kamperen in de nacht vindt plaats van vrijdag 31 augustus op zaterdag 1 september. Volwassenen betalen 36 euro, kinderen tot en met twaalf jaar 29 euro.