HFC kan weer omhoog kijken

HOOGKERK – Het afgelopen seizoen van HFC’15 (zaterdag) kan je oprecht teleurstellend noemen. Een vijfde plaats in de derde klasse C was toch niet echt waar de mannen van Frans Brouwer vanuit waren gegaan. De doelstelling was: minimaal (op eigen kracht) de nacompetitie halen. Een doelstelling niet gehaald werd.

Goede wedstrijden werden te vaak afgewisseld met slechte wedstrijden zodat het seizoen al snel als een nachtkaars uit ging. Sportief gezien moet het aankomend seizoen allemaal beter voor de Hoogkerkers, gelukkig kan trainer Brouwer gebruik maken van een hele rits aan nieuwe spelers. Nick Matulessy komt over van Nieuw Roden en was daar het afgelopen seizoen topscoorder met 28 doelpunten! Nick kwam al eerder uit voor HFC ( CSVH) maar kwam, mede door blessures, weinig aan spelen toe bij de toen nog tweede klasser. Dit seizoen wordt er veel verwacht van de spits die voorin herenigd wordt met routinier Johan Honebeek. Honebeek komt weer terug na twee jaar bij de zondag-afdeling te hebben gevoetbald. Ook van de zondag komen Jorn Udema en Frank Volkers, twee ervaren spelers die zeker een aanwinst zijn voor de ploeg van Frans Brouwer.

Meest opvallende nieuweling is ongetwijfeld Cheik Mohamed Keita. Cheik is groot, sterk en schiet volgens Brouwer: “uit stand de lat dwars doormidden”.

Rudolf Hamstra en Jos van der Veen komen  over van GRC en met de komst van Jorn Dekkers (vv Tollebeek) en Andries Anker (Mamio) komt het aantal nieuwe spelers “van buitenaf” op negen!

Verder maken nog tien spelers de overstap naar de senioren: Mike Steenbergen, Soeradz Luchtenburg, Philip Veenhuizen, Dennis Schepel, Robin Koopmans, Tom Renkema, Marco van Dokkum, Daan Prins, Tom Koekkoek en Jordi Luikens komen allemaal over van JO-19 om de ploeg van Frans Brouwer of Johan Middel (trainer Zaterdag 2) te versterken.

Afscheid werd er genomen van twee spelers: Sadjad Sheykhi gaat na tien jaar eerste elftal spelen in het derde van de zaterdag-afdeling en Thijs Kivits gaat na een jaar terug naar Hardenberg 85. Met deze nieuwelingen en de huidige spelers kan je met recht zeggen: “HFC kan weer omhoog kijken!”