Historische motoren veroveren Roden!

RODEN-historische-motoren-01

RODEN-historische-motoren-02RODEN-historische-motoren-03RODEN-historische-motoren-04RODEN-historische-motoren-05RODEN-historische-motoren-06RODEN-historische-motoren-07RODEN-historische-motoren-08RODEN-historische-motoren-09RODEN-historische-motoren-10RODEN-historische-motoren-11RODEN-historische-motoren-12RODEN-historische-motoren-13RODEN-historische-motoren-14RODEN-historische-motoren-15RODEN-historische-motoren-17RODEN-historische-motoren-18RODEN-historische-motoren-19RODEN-historische-motoren-20RODEN-historische-motoren-21RODEN-historische-motoren-22RODEN-historische-motoren-23RODEN-historische-motoren-24RODEN – Beter kon niet. In geen enkel opzicht. Volksvermaken Roden tekende zondag voor een historische middag, vormgegeven door historische motoren die in verschillende klassen om de (regelmatigheids)prijzen streden. Het was in Roden dus geen kwestie van wie het snelst ging, wél wie het meest regelmatig het mooie rondje Roden reed. De motoren op zich waren het aanzien al meer dan waard. De route – de kleine Lus- deed de rest, zoals ook de organisatie weer stond als een huis. Ook het weer werkte mee, waardoor de terrassen in Roden vol zaten.

Burgemeester Klaas Smid was uiteraard ook van de partij. Later liet hij via sociale media weten ‘dat in Noordenveld echt altijd wat te doen is’. De burgervader sloeg de spijker op de kop. Wethouder Auwema was er en zag tot zijn genoegen dat er een kleine snelheidsremmer voor de bocht bij Het Wapen van Drenthe was ogenomen. Was wel zo veilig. Alex Wekema was er ook, wethouder Alssema niet. Hij geniet van een welverdiende vakantie in Frankrijk. Voorzitter Lammert Kalfsbeek opende met de kortste speech aller tijden en ging niet- zoals voorganger Jan Tiesinga, ook aanwezig, nog wel deed, een rondje in de zijspan. Kalfsbeek durfde dat kennelijk niet aan. Ook bijzonder was de outfit van de Volksvermakers, die eindelijk de beschikking hebben gekregen over een shirt met korte mouw. Geen overbodige luxe bij temperaturen van boven de 25 graden.

De historische motoren die Roden aandeden, worden wel een soort van rijdend museum genoemd. Daarmee werden de vaak prachtige voertuigen echter tekort gedaan. Want wat gingen de oudjes nog snel. Wat maakten ze nog dat zo typerende geluid. Het was, kortom, genieten in Roden afgelopen zondag. Het kon niet mooier eigenlijk. De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Arjan Boer.