Hoe toepasselijk: ‘Zorg in Stelling’

Norg zorg in stelling

NORG – Afgelopen week opende Gerard Meijering van GroenzorgNorg een nieuw initiatief om zorg en dagbesteding aan elkaar te koppelen. Zorg in Stelling is als naam gekozen voor een winkel aan het Oosteind waar een ieder die dat wil zijn eigen spullen kan verkopen. Een naam bedacht door Jaap Lommert. Gerard Meijering is er maar wat blij mee. De naam Zorg in Stelling dekt de lading vanuit alle kanten. Op het moment dat De Krant een bezoek brengt aan de winkel werkt Gerard samen met medewerkster Linette Stapensea ( beide op de foto).

‘Voor €20 per week kun je bij ons een stelling huren met 4 forse planken. De spullen gaan wij dan verkopen. Ook is er een mogelijkheid voor het huren van een hanggedeelte voor kleding. De winkel hebben we een bonte uitstraling gegeven, zowel aan voorzijde met zijn stoelen en naamgeving, als de vormgeving binnen in de winkel. De bedoeling is uiteindelijk om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om in de nieuwe winkel te kunnen werken. Dat kan op een creatieve manier met vormen als handarbeid en knutselwerk of als winkelbediende,’ laat Gerard Meijering weten.

Het verkopen van allerlei spullen door veelal particulieren in een winkel is tegenwoordig sterk in opmars. Linette Stapensea denkt dat een dergelijke winkel ook goed in Norg kan aarden. ‘We hebben de beschikking over 50 stellingen. Daarvan zijn er nu in deze eerste week 15 van bezet. En het aanbod is erg divers. Er is kleding, iets uit een erfenis, speelgoed, groente uit eigen tuin en meer. Het is geschikt voor kinderen en volwassenen. Deze week brengt bijvoorbeeld iemand gereedschap in. Ook hobbymatige materialen en verzamelingen zijn welkom. Wat kan worden ingebracht mag wat ons betreft heel verschillend zijn. Het mag oud zijn alsook nieuw. Wat we niet willen is rommel. Het moet netjes zijn en niet vies. Gewoon nette winkelwaren die een klant graag wil kopen. Ik zou zeggen, kijk eens op zolder en in de schuur. Hier is het allemaal welkom. Op maandag is er inbreng vanaf 10.00 uur en op zaterdag wordt er afgerekend.’

Wat Gerard Meijering betreft hoeft het niet bij de winkel te blijven. Voor de deur is ruimte genoeg voor een terras. ‘Wat zou het mooi zijn om hier ook een koffie- en theeschenkerij te beginnen. Wanneer de kans daar is zullen we hem zeker grijpen.’ Wie meer wil weten over de winkel of over aanmelding bij de dagbestedingsactiviteiten kan terecht op telefoonnummer 0592 615970.