Hondenspeelveld in de Kastelenlaan

hondenveld

RODEN – Er is een go. Er komt dus definitief een hondenspeelveld aan de Kastelenlaan in Roden. De eerste in de gemeente Noordenveld. Aanvankelijk stuitte het plan van wijkbelangenvereniging de Hofsteden nog op enig verzet, de neuzen staan nu echter weer allemaal in dezelfde richting. Wel is gezamenlijk besloten een andere locatie aan de Kastelenlaan te kiezen, een wat ruimere locatie vooral.
Toen de eerste plannen voor een hondenspeelveld -iets anders dan een hondenuitlaatplaats overigens- bekend werden, kwamen omwonenden met wat opmerkingen. Ze waren, bijvoorbeeld, toch wel bang voor lawaaioverlast. Voor stank. Die bezwaren zijn er inmiddels niet meer. Samen is besloten het speelveld op een andere locatie aan te leggen. ‘We gaan nu met de gemeente in gesprek wie welke taken op zich gaat nemen. Hoe groot het wordt? We kunnen het zo groot maken als we zelf willen.  Het veld wordt omheind. Misschien door een hek, misschien ook wel door een heg. In dat geval zouden wij als wijkbelangenvereniging die heg bijvoorbeeld kunnen adopteren en dus voor het onderhoud kunnen zorgen. Over dat soort zaken gaan we nu in gesprek. Wat wel zeker is, is dat er bankjes geplaatst worden en als het aan ons ligt betrekken we ook de Esborg bij dit unieke project. Verder moeten we dispensers en dergelijke gaan regelen. Want we willen gewoon dat het speelveld netjes blijft. Omwonenden moeten ook gewoon geen overlast ondervinden. Maar daar gaan we alles aan doen.’
De eerste schetsen voor het hondenspeelveld liggen er. Iedereen lijkt er klaar voor. ‘Toch kan ik nog geen datum noemen waarop we echt aan de slag gaan. Dat komt wel. Het staat ook niet echt in brand natuurlijk. Wat ik dus wel kan zeggen is dat het speelveld er definitief komt. Daar zijn we blij mee, simpelweg omdat wij als wijkbelangenvereniging proberen steeds iets nieuws te bedenken en uiteraard omdat er behoefte aan zo’n veldje is’, zegt voorzitter Bert Akker, die ook gewoon voorzitter blijft. Akker zou de overstap maken naar Volksvermaken, maar zag daar toch van af.