Hoogkerk jaagt concurrentie schrik aan met 8-1

hoogkerk voetbal engelbert 1

hoogkerk voetbal engelbert 2 Voorhoede schiet met scherp; verdediging staat als een huis

HOOGKERK – Hoogkerk had vooraf enig vrees voor Engelbert, dat als een komeet omhoog is geschoten en door trainer Heiko van den Berg genoemd werd als zwaarste tegenstander.  Hoogkerk heeft de geest gekregen na de sensationele zege op kampioenskandidaat MOVV.  Vrees van preses Ronny Melessen was dat zijn elftal door de euforie weer in verval zou raken. Niets was minder waar. Hoogkerk joeg de concurrentie zondag schrik aan door datzelfde Engelbert met 8-1 helemaal aan gort te spelen.
Net als tegen MOVV stond een messcherp Hoogkerk bij de aftrap. Centrale pion achterin Pieter de Jong zocht meteen de het vijandige doel, waar de zweefduik van Jeffrey Romijn een eerste waarschuwing was. Het duurde niet lang dat de 1-0 op het scorebord stond. Het was spelbepaler Frank Volkers, die vanuit de tweede lijn een niet gemakkelijke dropkick losliet: 1-0. Het regende niet alleen, het regende ook al gauw doelpunten. In korte tijd liep de score hoog op. Weer stond aanvoerder De Jong -samen met Jarno Vogel rots in de branding- aan de basis. Volkers gooide zijn trucendoos open op de achterlijn en legde terug. Romijn bedacht zich geen seconde en haalde laag uit: 2-0. “Normaal jaagt hij de bal huizenhoog over”, verwonderde ‘el presidente’  Ronny Melessen zich. Engelbert werd overrompeld en bij tijden overklast. Eén keer gaf de granieten defensie iets te veel ruimte weg en had de thuisclub geluk dat een schot van Jordi Rasterhoff de paal raakte. Maar verder was het Hoogkerk dat de (zomer)klok sloeg. Pascal van Dijken kwam ook met een verre trap, waar de boomlange Joran Tell simpel zijn hoofd tegenaan zette: 3-0. En na 35 minuten stond het ook al 4-0; een ongekende score. Dit keer was het Jarno Vogel die de bal over de verdediging lepelde, waarna Romijn uiterst beheerst en vol zelfvertrouwen nummer vier in de touwen joeg. Op slag van rust werd een vrije trap van Rasterhoff van richting veranderd. Hof lag al verslagen in de andere hoek, de bal verdween net naast. Dan enkele tegenslagen. Dennis Poort moest zich vervangen laten wegens een blessure, terwijl ook doelman Arjan Hof aangeslagen op het veld lag. Even later kreeg ook Pieter de Jong een oplawaai. Met enige harde charges probeerde Engelbert het ontketende Hoogkerk af te stoppen. Zonder succes. Hof kon doorspelen (al werd reserve-doelman Gibces nog wel voor de zekerheid opgeroepen) en ook De Jong liet zich niet uit het veld slaan.
Voor Engelbert, bovenaan in de derde periode, viel er niets te halen op het met zwarte korrels gestrooide (!) kunstgras aan de Verbetering (de gemeente verbood te spelen op gras). Volkers, de ‘Mini Messi van Hoogkerk’, liet ook na rust zijn voeten spreken. Na een eerst een balletje door de benen van de tegenstander, probeerde de kleine Hoogkerker de keeper te verschalken met een verre lob. De ingevallen doelman Lucas Jongsma kon de weergaloze bal nog net uit de bovenhoek pareren. Dezelfde sluitpost onderscheidde zich met meerdere fabelachtige reddingen, zoals bij een kopbal van Romijn. Nadat nog een doelpunt voorkomen werd, was hij toch verslagen door een uithaal van Volkers die via via in het doel verdween: 5-0. Volkers poeierde nog eens op het doel. Het schot was de keeper te machtig, liet los, Romijn was er als de kippen bij: 6-0. Ook de ingebrachte Jan-Marc Balsters deed een duit in het zakje door met een lage schuiver nummer zeven aan te tekenen. Opnieuw werd een vuurpijl Jongsma te heet. In het resterende deel lieten de groen-witten de teugels wat vieren, en speelden de bal rustig rond. Een van de weinige slippertjes achterin leverde een scoringskans op de voor de gasten; de parade van Hof mocht er zijn. Romijn had even later de 8-0 op de schoen. Bij een uitbraak kreeg Romijn de bal in de kluts mee, denderde op het doel af en gaf te hard breed op de meegekomen Balsters. Even later een tweede slippertje, die dan toch de 7-1 opleverde. Keeper Hof kwam ver uit zijn doel, maar verspeelde de bal aan de niet opgevende  Rasterhoff. Vijf minuten voor tijd haalde Balsters nog eens ongenadig hard uit: 8-1. Aan het einde probeerde invaller Dennis van Dijken een onmogelijke omhaal. Niemand nam het hem kwalijk. Heel Hoogkerk kon er wel om lachen. Het zei alles over het opgefleurde Hoogkerk, dat dit seizoen menig maal onnodig punten verspeelde, maar in de eindfase serieus van plan is de top te bestormen. Engelbert maakte kennis met het scherpe Hoogkerk, MOVV –dat overigens ook fors uithaalde- en  ASVB weten dat het kampioenschap nog niet beslist is. De achterstand op de koploper bedraagt vijf punten. Met nog zeven ronden te gaan gelooft Hoogkerk nog in een wonder. Komende paasweekend komt BATO op visite. Van onderschatting zal ook dan geen sprake zijn. Melessen en Van den Berg houden zijn team scherp.
Hoogkerk-Engelbert 8-1 (4-0); 10. Frank Volkers 1-0, 15. Jeffrey Romijn 2-0,  30. Joran Tel 3-0, 35. Jeffey Romijn 4-0, 60. Frank Volkers 5-0, 65. Jeffey Romijn 6-0, 70. Jean-Marc Balsters 7-0, 75. Jordi Rasterhoff 7-1, 80. Jean Marc Balsters 8-1; Arbiter: Wenting (Assen); Gele kaart: Bert Greven (Engelbert); Toeschouwers: 40
Opstelling Hoogkerk: Arjan Hof, Patrick Jonker (45. Dennis van Dijken), Jarno Vogel, Pieter de Jong, Pascal van Dijken, Dennis Poort (40. Jean-Marc Balsters), Rob Toonder (65. Marco Antoons), Marten Wobbes, Joran Tel, Frank Volkers, Jeffrey Romijn
Ster van het Veld: Frank Volkers (Hoogkerk). De pas 19-jarige speler deelde de lakens uit op het middenveld. Gezegend met een fijne traptechniek, gemakkelijk passerend, creatief en scorend vermogen. De ‘Mini Messi van Hoogkerk’.
Opvallend: Clubmensen als Hans Menzinga zijn er nog maar weinig. De gastheer van Hoogkerk stopt na ruim 25 jaar als wedstrijdsecretaris. Menzinga regelt ook de muziek en die is ‘continu’ Nederlandstalig. Vroeger had hij een geheime zender, genaamd ‘Drents Boertje’. Dit vanwege zijn afkomst. “Mijn vrouw is Groningse en moest de Martintoren zien”, verklaart zijn komst naar Hoogkerk.