Hoogste punt bouw Kindcentrum De Marke bereikt

RODEN – De bouw van Kindcentrum De Marke bereikte afgelopen week haar hoogste punt. Dit moment ging niet onopgemerkt voorbij. De school sloot een kwartier eerder op haar tijdelijke locatie, zodat ouders en kinderen met zijn allen naar de nieuwe school in wording konden kijken.

Er was taart op de bouwlocatie, want na alle tegenslag, mocht dit moment wel feestelijk gemarkeerd worden. Het oude schoolgebouw van basisschool De Marke aan de Molenweg werd in 2018 onverwachts gesloten toen bleek dat de vloer was aangetast door roest. De school vond een tijdelijk onderkomen achter Sportcentrum De Hullen. Al drie jaar wordt met smart uitgekeken naar de terugkeer naar de Molenweg. Hier verrijst nu een prachtig en modern Kindcentrum waarin ook de opvang van Kidscasa een plekje krijgt. Er was veel aandacht voor de wensen van de kinderen bij het ontwerp van de school. Zo vertelde directrice José Wolters dat er zelfs een glijbaan ín de school komt, omdat ontzettend veel kinderen deze op hun wensenlijstje hadden getekend.

De officiële handeling werd verricht door Lieke uit groep 7, directeur van OPON Han Sijbring, directeur van Kidscasa Martijn Oosterheert en Klaas Graveland, directeur HuneBouw. Ook burgemeester Klaas Smid was aanwezig. Hij verving wethouder Alex Wekema die ziek thuis zat. Smid was even vergeten hoe zeker 200 kinderen klinken als ze taart en lekkers krijgen en wist er met zijn toespraak niet bovenuit te komen. De klim naar boven vond hij een brug te ver. Gelukkig klom het eerder genoemde viertal zonder problemen omhoog om de vlaggen op het hoogste punt te hijsen. Na dit officiële tintje mochten ouders en kinderen door de school dwalen; tenminste, door de contouren daarvan. Het is de bedoeling dat De Marke na bijna vier jaar van afwezigheid nog deze zomer weer haar intrek neemt aan de Molenweg.