‘Iedereen kan Wilbert zaterdag komen feliciteren’

zwier

Oranje trots op gediplomeerd dirigent

RODEN – Wilbert Zwier, al een tijdje dirigent van Christelijke Muziekvereniging Oranje in Roden, mag zich sinds kort gediplomeerd dirigent noemen. Hij studeerde onlangs in het Musis Sacrum in Arnhem af, onder toeziend oog van een delegatie uit Roden en 400 andere belangstellenden.
‘Wilbert kreeg een 9. Dat zegt wel wat. We zijn trots op hem’, zegt Ubo Bolt. In totaal moesten drie aspirant dirigenten met het water voor de dokter in Arnhem. ‘We waren in het oranje en vielen dus wel op. Wilbert deed het echt goed. We hebben hem een T-shirt gegeven als beloning’, zegt Bolt. Om de dirigent nog meer in het zonnetje te zetten en vanwege het feit dat Oranje dit jaar negentig jaar bestaat, wordt een extra concert gegeven en wel zaterdag om 14.30 uur.
Plaats van handeling: het Heereborchplein in hartje Roden.
‘We geven een concert en hopen dat zoveel mogelijk mensen Wilbert willen komen feliciteren. Dat heeft die jongen verdiend. Ik beschouw hem als een groot talent. Dat bewijst het cijfer 9 ook wel’, zegt Bolt. En om het verhaal nog mooier te maken. Oranje kon vorige week opnieuw twee nieuwe leden verwelkomen. ‘We groeien zo mooi naar een veertig man sterk orkest’, besluit Bolt.