‘Ik ben geen tutje’

Rachelle Brand-7777

Rachelle Brand: de nieuwe Miss Noord?

RODEN – Eigenlijk is Rachelle Brand (22) uit Roden helemaal geen type om mee te doen aan Miss Noord. Ga maar na: ze doet aan autocross, helpt op de boerderij, doet niet aan sport en is normaliter helemaal niet zo met haar uiterlijk bezig. ‘Ik ben geen tutje’, zegt de administratief medewerkster, die daarnaast een Hbo-opleiding bedrijfseconomie volgt en plannen heeft om ooit een nagelstudio te beginnen.

Rachelle las de Krant een paar weken geleden. Daarin werd een oproep gedaan. Of meiden uit Noordenveld zich op wilden geven. Tot aan dat moment waren het vooral de prijzenjagers- meiden die aan vrijwel alle missverkiezingen meedoen- die zich op hadden gegeven. ‘Ik dacht; laat ik het gewoon een keer doen. Ik had me er totaal niet op voorbereid, ik had eigenlijk geen enkel idee wat me te wachten stond. Uiteindelijk moest ik me voorstellen, lopen, op de foto en dansen om vervolgens te wachten op de uitslag. Ik zat bij de laatste vier. Twee daarvan zouden doorgaan. Van één dacht ik het wel te kunnen winnen. En dat bleek, want er werd mij verteld dat ik me had geplaatst voor de finale.’

Rachelle was best blij. ‘Ik wilde wel mensen appen, maar m’n telefoon bleek leeg. Had ik weer. Ik ben meteen na afloop naar m’n tante gegaan en die was meteen enthousiast, zoals eigenlijk iedereen het leuk vindt dat ik in de finale sta.’ Nerveus is ze ondertussen wel. ‘Ik ben bescheiden en helemaal geen type dat steeds met het uiterlijk bezig is. Als ik naar het werk ga doe ik ook nooit make-up op. Daar heb ik geen tijd voor. Ik ben geen meisje-meisje. Ik doe liever aan autocross, samen met m’n vriend. Nee, andere sporten beoefen ik ook niet. Ik heb me ooit wel in laten schrijven bij de sportschool, maar ik ga eigenlijk nooit. Ik rijd ook graag op de trekker en heb onlangs nog deelgenomen aan een tractor oriënteringstocht. Gezien mijn hobby’s had ik inderdaad beter een man kunnen zijn, haha.’

Ondanks dat ziet Rachelle uit naar de finale van Miss Noord. ‘Of ik vaker aan missverkiezingen mee ga doen? Mwah, dat weet ik niet. In Roden in elk geval niet. Eén keer lijkt me mooi. Als ik nu niet win, waarom volgend jaar dan wel? Of ik kans maak? Ik heb geen enkel idee. Er zitten echt ‘heel mooie’ dames bij. Ik weet niet wat de doorslag geeft. Het is voor mij echt één groot avontuur.’

Rachelle kijkt uit naar Rodermarkt. ‘Ik heb er zin in en al vrij gevraag voor m’n werk. Ik zal zeker elke dag wel even kijken wat er allemaal te doen is. Vroeger gingen we van maandag op dinsdag gewoon door. Maandagnacht op stap en pas dinsdagavond naar bed. Dat zit er nu niet meer in, die tijd is wel geweest. Maar desondanks vind ik Rodermarkt elk jaar weer heel leuk.’

Eén ding is zeker, Rachelle zal tijdens de finale gesteund worden door een grote schare fans. Het zal haar ook heel wat publiekstemmen opleveren. ‘Klopt, dat zie ik nu al. Ik sta geloof ik derde in de tussenstand. Ik heb begrepen dat KV Noordenveld iedereen gemobiliseerd heeft om op mij te stemmen en dat zullen mijn autocross vrienden zeker ook gaan doen.’

Dan nog even voor de mannen: Rachelle is 1,72 meter en zestig kilo. Haar ogen zijn groen, het haar is blond. En ze heeft een vriend.