‘Ik draag het met een gerust hart over’

roden fisio fitness ctr

Jan stopt, Simone begint

RODEN – Jan Gritter van  (massage)praktijk Tarik Muka in Fitnesscentrum Roden stopt per 1 juli met zijn werkzaamheden. Naar een andere locatie om de spiertjes eens flink los te krijgen, hoeven vaste en nieuwe klanten niet. Simone Seldenthuis neemt de praktijk van Jan namelijk over onder de naam massagepraktijk Simone.
Vanaf 2004 hield Jan praktijk in Fitnesscentrum Roden. Zelfstandig. ‘Ik ben begonnen in de behandelkamer boven, later zat ik zelfs een tijdje in de kelder. Na de verbouwing heb ik een mooie ruimte gekregen’, vertelt Jan, die straks 65 wordt en een wereldreis van tien maanden zal gaan maken. ‘Ik ben vervolgens met Bert de Groot in overleg gegaan. Gevraagd of hij iemand wist die de zaak over wilde nemen. Want voor de duidelijkheid; we zijn daar best kritisch op. Bert wil graag iemand die bij zijn zaak en visie past en ik wil mijn vaste klanten niet zomaar aan iedereen overdragen.’ Stomtoevallig kwamen Jan en Simone elkaar bij de spinningmarathon tegen. ‘Ik maakte kennis met Jan en mocht hem masseren. Tijdens deze dag vroeg hij me of ik er oren naar had om zijn praktijk over te nemen. Nou, die oren had ik zeker’, lacht Simone.
En dus runt ze per 4 augustus haar eigen praktijk. ‘Ik heb dit jaar mijn sport- en ontspanningsmassage afgerond. Ook ben ik gecertificeerd om Hotstone massage te even en heb ik een training Medical Taping gedaan. Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen om de vaste klanten van Jan – met wie ik al voor een deel kennis gemaakt heb-  tevreden te stellen met mijn werkzaamheden. Ik heb daar alle vertrouwen in. Ik ben ambitieus, wil me nog steeds ontwikkelen en heb er uitermate veel zin in.’ Bert de Groot is ook al content. ‘Simone is zelfstandig en werkt dus niet onder mijn vlag. Ik vind het wel belangrijk dat er een klik is met andere ondernemers hier. Nou, die klik is er. Ik heb er vertrouwen in. Heel veel vertrouwen zelfs.’ Meer info: www.massagepraktijksimone.nl.