“Ik houd van dominant voetbal”

VV Peize Frank Konnenman

Frank Konneman terug bij Peize

PEIZE – Het tijdperk Rinie Jurna is voorbij. Aan de jonge garde om de succesvolle periode te continueren. Frank Konneman (38) vindt het een mooi moment om het roer over te nemen. 
Konneman is nog een jaar assistent van Jurna geweest. Het is zeven jaar geleden dat Konneman trainer was in het Hopbel-dorp. De in Huizinge bij Middelstum woonachtige Konneman had de laatste jaren de technische leiding bij Zuidlaren en Middelstum, waarmee hij afgelopen seizoen als negende eindigde, in de vierde klasse. De jarige – 38 jaar geworden- Konneman: “Ik heb altijd een goed gevoel bij Peize gehad; had altijd de intentie om terug te komen. Dit is een goed moment om in te stappen. Het ging goed onder Jurna. Hij heeft er een stabiele tweede klasser van gemaakt. Middelstum is een zaterdagclub, dus heb ik de gelegenheid gehad om Peize te volgen. Ik heb een aantal wedstrijden gezien, waardoor ik een goed beeld heb. In de breedte ziet het er goed uit. Het was wel een moeilijk seizoen. Aan het eind van de competitie hebben de jongens zich op eigen kracht gehandhaafd. Ik ben een ander type dan Jurna. Of ik rustiger ben weet ik niet. Ook ik ben gedreven. Ik kan er niet goed tegen als de spelers niet alles geven. Wanneer we op inzet en discipline verliezen dan spreek ik ze erop aan. De accenten zullen anders liggen”. Peize stond bekend om zijn countervoetbal. Konneman haalt de aloude Hollandse School van stal. “ Ik ben van plan attractief voetbal te spelen; meer naar voren. Ik houd van dominant voetbal. Met een 3-4-3-systeem kun je dominant spelen. Als persoon ben ik meer een ‘peoples-manager’. Ik vind teambuilding heel belangrijk. Dan krijg je een bepaalde hechtheid en daarmee win je wedstrijden. Ik ben daar veel mee bezig. Belangrijk is dat de groep zelf initiatieven neemt en elkaar corrigeert. Een goede sfeer is essentieel. Er zit veel potentie in deze groep, die intact is gebleven. Voor een opstelling is het nog te vroeg. Er zijn A-junioren doorgekomen.  Iedereen krijgt een eerlijke kans.  Wat me deugt is de trainingsopkomst en dat ook het bestuur haar belangstelling heeft getoond. Wat de prestaties betreft, op termijn kunnen we om de bovenste plaatsen meedoen. Maar we moeten eerst zorgen dat we niet weer onderaan eindigen”. Konneman kijkt verder en neemt- hoewel voorzichtig- zelfs de eerste klasse in de mond. Maar wil wel benadrukken dat het geen doelstelling is. “Op lange termijn misschien, als we ons blijven doorontwikkelen”. Vooralsnog wacht de blauwhemden opnieuw een seizoen tweede klasse, een meer realistische klasse. Het wordt alweer het zevende jaar, een absoluut clubrecord, dat Peize actief is op tweede klasse-niveau. Een klasse met zeven nieuwe tegenstanders (“Germanicus is sterk”) en waarin Roden weer verwelkomt wordt. Bij de aartsrivaal begon Frank Konneman ooit zijn trainerscarrière, toen nog als jeugdtrainer.  Konneman is terug in Noord-Drenthe. Roden-Peize 12 oktober. Konneman kan niet wachten.