‘Ik wil de jongens graag beter maken’

Patrick van Nimwegen gaat nieuwe uitdaging aan met Nieuw Roden

NIEUW RODEN – Na vier seizoenen SVMH volgt er een nieuw avontuur voor Patrick van Nimwegen. De hoofdtrainer staat vanaf komend seizoen aan het roer bij Nieuw Roden. De nieuwe trainer van Nieuw Roden komt in de vierde klasse B onder andere zijn oude club tegen.

“Na vier jaar bij de club uit Nuis-Niebert te hebben gezeten is een nieuwe uitdaging altijd goed. Nieuw Roden heeft me toen benaderd en hun verhaal sprak me aan” vertelt Van Nimwegen. “Het is een vereniging met ambitie, de club wil graag een stap omhoog maken”.

Door het behalen van een periode maakte Nieuw Roden zich afgelopen seizoen op voor de nacompetitie. In de eerste ronde moest er afgerekend worden met Sweel. Na een laat gelijkspel (1-1) in Zweeloo werd het een waar spektakel in Nieuw Roden. De blauwhemden kwamen met 4-0 voor maar zagen de tegenstander vlak voor tijd terug komen tot 4-4. In de verlenging ging Nieuw Roden uiteindelijk met 6-7 onderuit. De schone taak voor Van Nimwegen om ook promotiewedstrijden te bereiken met de Nij Rôners.  Al wil de Assenaar nog niet spreken over promotie naar de derde klasse. “Als de competitie is begonnen gaan we kijken naar een doelstelling. Het moet een doelstelling worden die we waar kunnen maken en reëel zal zijn”. Verder heeft Van Nimwegen ook een eigen doelstelling. “Mijn eigen doelstelling is om te zorgen dat de jongens beter worden, situaties gaan herkennen en weten wat ze in die situaties moeten doen. Dan gaan we een heel eind komen in de vierde klasse B”.

De selectie van Nieuw Roden kent momenteel een aantal spelers met een vervelende en langdurige knieblessure. Of ik me daar zorgen om maak? Nee, ik moet het doen met de spelers die ik tot mijn beschikking heb, dat biedt ook weer kansen voor anderen. Die kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Van Nimwegen heeft inmiddels twee nieuwe spelers kunnen begroeten op de training. Wilco Meijer en Bobby Coster komen over van respectievelijk Peize en Gruno. Daar in tegen staat het vertrek van Rutger Hofsteenge naar HFC’15.

Nieuw Roden heeft een geslaagd voorbereidingstoernooi achter de rug. Met ONR, VAKO en FC Assen kregen de Nij Rôners drie leuke oefenwedstrijden voorgeschoteld. Van Nimwegen: “Charme van het toernooi is dat je drie leuke wedstrijden hebt in de voorbereiding, tegenstanders niet ver hoeven te reizen en dat je voorbereiding zo leuk voor elkaar hebt”. Er staan een aantal leuke derby’s op het programma in de competitie. Onder andere het treffen met SVMH, waar Van Nimwegen een bekend gezicht is. Al in de vijfde speelronde komt SVMH op bezoek in Nieuw Roden. Dat gaat vast en zeker een bijzondere wedstrijd opleveren. “Bij derby’s komt natuurlijk veel publiek kijken, dat is harstikke leuk voor de jongens”. Volgens Van Nimwegen gaan een aantal clubs meedoen om de prijzen. Of Nieuw Roden daar onderdeel van is moet nog blijken.