In 2022 gaan we meer premie betalen voor de zorgverzekering, stap juist daarom over!

Zoals bijna elk jaar worden de premies van de zorgverzekering verhoogd. Toch zijn er nog steeds weinig mensen die overstappen naar een andere zorgverzekering. Ook als je niets doet, kan je te maken krijgen met een premiestijging en een wijziging in de voorwaarden van je verzekering. Je huidige zorgverzekeraar past ook jaarlijks de premie en de voorwaarden aan. Je zorgpolis vergelijken met andere polissen is dan ook verstandig. Half november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor het daaropvolgende jaar bekend maken. Zet dit elk jaar als een reminder in je agenda zodat je je op tijd kunt oriƫnteren.

Een zorgverzekering kiezen

Je wilt de goedkoopste zorgverzekering vergelijken, maar hoe doe je dat? Via een online vergelijksmachine krijg je razendsnel een overzicht van de goedkoopste zorgverzekeringen die voldoen aan al jouw wensen. Je vult eerst een aantal persoonlijke gegevens in. Heb je specifieke wensen? Deze geef je ook aan. Door dat je alleen een overzicht krijgt van de verzekeringen die voldoen aan jouw zoekopdracht weet je zeker dat je geen appels met peren vergelijkt. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden en de service. De ervaringen van bestaande klanten leveren vaak waardevolle informatie op. Kies niet uit gemak voor dezelfde zorgverzekeraar als je partner of een vriend of vriendin. Elke situatie is anders en met jouw zorgbehoefte ben je misschien beter af bij een andere zorgverzekeraar.

Je nieuwe zorgverzekering afsluiten

Heb jij de beste zorgverzekeraar voor jouw persoonlijke situatie gevonden? Je huidige zorgverzekering zeg je uiterlijk 31 december op. Je hebt dan zelfs nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2022. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Maak gebruik van de overstapservice. Jij sluit je nieuwe zorgverzekering af en het opzeggen van je oude verzekering wordt voor je gedaan. Je hebt er geen omkijken naar. Heb je naast een basisverzekering nog een aanvullende verzekering nodig? Deze hoef je niet af te sluiten bij dezelfde zorgverzekeraar als je basisverzekering. Ook hiervoor geldt dat vergelijken loont. Het proces van het afsluiten van je aanvullende verzekering werkt op dezelfde manier als bij je basisverzekering. Stap vandaag nog over en voorkom die te hoge zorgkosten in 2022!