In Beeld

    RODEN – Wie dacht dat Sieny Mulder (FOTO) afgelopen donderdag meteen na de geslaagde Koningsdag in Roden was gestopt met haar werk voor het organiserend comité en verder niets meer deed, die kwam bedrogen uit. Als dank voor de prettige samenwerking maakte ze maandagmorgen een ronde door de omgeving van Roden en trakteerde ze relaties op een potje ‘Abrahams Oranjemosterd’. ‘Ik heb dit zo lang gedaan dat ik de mensen met wie ik als voorzitter van de Oranje Stichting Roden zo plezierig heb samengewerkt gewoon iets wilde geven’, zegt ze. Typisch Sieny, die tot de laatste minuut alles binnen haar macht deed om het op Koningsdag iedereen naar de zin te maken. ‘Ik heb genoten donderdag, al had ik het zelf redelijk druk. Vanwege gebrek aan vrijwilligers heb ik een groot deel van de dag bij de Kinderspelen gestaan en heb ik daarnaast geprobeerd zoveel mogelijk ‘vrienden van’ te werven. Dat is heel aardig gelukt. Ach ja, je went op een bepaald moment aan de drukte. Het was de afgelopen jaren soms echt heel moeilijk om alles rond te krijgen en ook bezetting te regelen voor de verschillende onderdelen. Ik en met mij het bestuur moesten zelf altijd de handen uit de mouwen steken. Maar dat deden we graag.’ Vanwege haar verdiensten kreeg Sieny pal voor de opening nog een onderscheiding van de burgemeester. Bernard Klaver is haar opvolger, na Aty en Sieny nu dus een man aan het bewind.