In Beeld

Rik van der Es

RODEN – Hij staat niet graag in de schijnwerpers, maar ontkomt er toch echt niet aan: Rik van der Es treedt binnenkort af als secretaris van Volksvermaken Roden en dat is het vermelden waard. Wanneer hij stopt, is nog onduidelijk maar hij verwacht dat dit op korte termijn zal zijn. ‘Ik ben het stokje al aan het overdragen’, zegt Rik. ‘Het zal geen twee maand meer duren. Ik ga er vanuit dat ik na de Rodermarkt geen secretaris meer zal zijn.’
Van harte gaat het overigens niet. Rik is een ‘Volksvermaker’ in hart en nieren, dus het liefst had hij geen afstand genomen van zijn positie in het bestuur. Echter, Rik moet ook aan zijn studie en werk denken. De student Management, Economie en Recht merkte dat hij Volksvermaken dikwijls op nummer één plaatste. ‘Ik moet mezelf ook ontwikkelen en dat valt niet te combineren met mijn werk voor Volksvermaken’, zegt hij. Hij sluit overigens niet uit dat hij – wanneer hij zijn studie heeft afgerond – op termijn weer een rol zal spelen binnen het bestuur van Volksvermaken. ‘Oude liefde roest niet. Of ik terug zal keren als secretaris durf ik niet te zeggen’, aldus Rik. Dat Volksvermaken de gedreven secretaris zal missen, is een understatement.