In the sportlight: HKT KV Hoogkerk

De opmars van een actieve en gezellige vereniging

HOOGKERK- Het gaat in alle opzichten crescendo met korfbalvereniging Hoogkerk. De club groeit in de breedte, is buitengewoon actief en de hoofdmacht promoveerde in de zaal al naar de Overgangsklasse – de terugkeer van de schotklok!- en maakt ook op het veld een goede kans om naar dat niveau te promoveren. Bovendien wordt binnenkort, op 29 april, alweer de achtste editie van het Hoogkerk Korfschait’n Toernooi gespeeld. Ook niet-leden kunnen meedoen aan dit sportieve maar zeker ook gezellige evenement.

Eerst maar eens het sportieve gedeelte. Na de promotie in de zaal naar de Overgangsklasse en de zo gewenste terugkeer van de schotklok, is KV Hoogkerk ook op het veld volop in de race voor promotie naar die Overgangsklasse. Het zou een mooi afscheid betekenen voor trainer Jeha Mulder. Na tien jaar stopt hij aan het einde van het seizoen. Promotie zou daarom heel mooi zijn. Mulder werkte tien jaar lang naar volle tevredenheid in Hoogkerk, maar vindt het nu tijd voor ‘andere dingen’. Het bestuur van de club handelde vervolgens razendsnel en legde Evert Jan Geertsema vast als nieuwe technisch verantwoordelijke. Geen onbekende in Hoogkerk, want de trainer/coach had in het verleden al eens het tweede team onder zijn hoede. Daarna was hij onder meer werkzaam bij Oerterp, trainde hij de jeugd van OKO/Bies en was hij in dienst bij AVO in zijn woonplaats Assen, de club waar ook de vertrekkende Mulder een seizoen actief was. Nu keert Geertsema dus terug in Hoogkerk. Het bestuur van de club is content met de nieuwe man en noemt hem bevlogen. Met hem wil de club uitgroeien tot een stabiele en ambitieuze Overgangsklasser, in de zaal en op het veld. Een mooie uitdaging dus voor de trainer, die in elk geval kan putten uit een ruime selectie en ook staat talentvolle jeugd klaar. KV Hoogkerk groeit. Het heeft nu vier seniorenteams, een MW-team en vijftien jeugdteams, de twee kangoeroe-teams (de allerkleinsten) nog niet meegerekend. Mooie, brede club dus, die de leden zeker ook vasthoudt vanwege de activiteiten. Bij KV Hoogkerk is altijd wel iets te doen. Had zomaar het motto van deze club kunnen zijn.

Op 29 april staat bijvoorbeeld het toch wel unieke en bijzondere Hoogkerker Korfschait’n Toernooi op de agenda. De activiteit is ook voor mensen die geen lid zijn van de club, deelnemen kan vanaf veertien jaar. De opzet van het evenement is even simpel als geniaal. Duo’s moeten in zeven minuten zoveel mogelijk ballen door de korf gooien, van een afstand van 6,75 meter. Wie de meeste ballen in de zeven minuten door de korf gooit, is winnaar. Meedoen is gratis en er zijn leuke prijsjes te winnen. Ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de club. Hoewel er fanatiek gespeeld zal worden, staat gezelligheid deze dag voorop. En dus worden er hamburgers gebakken, is er muziek en zijn er drankjes verkrijgbaar. Opgeven voor dit evenement- per tweetal- kan via de website van de club.

Meer: binnenkort houdt KV Hoogkerk ook weer de bekende bloemenactie. Na drie jaar alleen geraniums geleverd te hebben, komt KV Hoogkerk nu ook met de Spaanse Margriet. De via de website te bestellen bloemen, heel mooi voor weinig geld en ter ondersteuning van de club, kunnen op 10 mei tussen 17.00 uur en 19.00 uur uit de kantine van de club gehaald worden. Ook hier geldt: de bloemen kunnen via de website van de club besteld worden.

KV Hoogkerk is een transparante club die de organisatie heel aardig heeft staan. Een club die ambitie heeft maar zeker het recreatieve aspect niet vergeet en ene club waar gezelligheid en dus het sociale aspect ook een prominente rol speelt. Een actieve club dus zeker ook  en een vereniging die onder leiding van voorzitter Niels Frietema wil groeien en bloeien. Die stabiele Overgangsklasser wil worden. En als de voortekenen niet bedriegen, gaat dat gewoon lukken. Maar nu eerst het Hoogkerk Korfschait’n Toernooi. Wordt vast weer een enorm spektakel!

KV Hoogkerk


Wat: 8e HKT
Wanneer: zaterdag 29 april
Inhoud: in zeven minuten zoveel mogelijk scoren ,in duo’s, korfafstand 6,75 meter.
Voor wie: Leden (vanaf C) en niet-leden, vanaf 14 jaar
Opgeven:
www.kvhoogkerk.com