Indoor Tolbert blijft ongekend populair

Indoor Tolbert2

  indoortolbert1indoortolbert2 TOLBERT – Indoor Tolbert geniet ongekende populariteit.  Van 26 maart tot en met 4 april vindt het weer plaats, zoals gewend in de HJC-manege in Tolbert. Indoor Tolbert voorziet in een behoefte. Van zowel subtop- als breedtesport. Indoor Tolbert is er voor iedereen. De dressuurrubrieken van het tiendaagse concours hippique zijn zo populair, dat de inschrijving al vorige maand werd gesloten. In totaal verschijnen 350 combinaties aan de start, vooral liefhebbers die uitkomen in de verschillende breedtesportklassen. Maar ook bekende en subtopamazones als Jarmilla Peterson, Laura Zwart, Marloes Oosterhof, Annemiek Vincourt en Trea Dolsma-Mulder zullen hun opwachting gaan maken in Tolbert, voor even de paardenhoofdstad van de provincie Groningen

En ach, wie reed ooit niet in Tolbert? Jan Dolfing won er ooit, net als Marc Houtzager en Jur Vrieling uit Holwierde. Ook Albert Zoer maakte al eens zijn opwachting in Tolbert. Vorig jaar won Hans de Vries uit Giekerk de grote prijs Tolbert.  De 24 jarige Friese ruiter bleef toen als enige in de barrage nogmaals foutloos. De Vries won ook in 2014 Indoor Tolbert. Jur Vrieling eindigde in 2014 op de tweede plaats. Vrieling was weliswaar de snelste, door een fout van Tum-Tum moest hij genoegen nemen met slechts ‘zilver’.
Indoor Tolbert geldt als het klapstuk van Indoor Tolbert. Steevast zit de Hedde Jan Cazemier dan ook tot aan de nok toe vol. Nadat het er eerst op leek dat geen van de deelnemers foutloos zou rijden, wisten nadat De Vries wel foutloos had gereden nog eens vier ruiters de notitie foutloos achter hun naam te krijgen. Een barrage dus, met vijf rijders; een schitterende ontknoping van Indoor Tolbert. De Vries mocht als eerste en moest dus een tijd neerzetten. Dat deed hij en bovendien bleef hij foutloos. Alleen Vrieling bleek sneller, maar dus niet foutloos. ‘Ik had de lastige taak om als eerst aan de start te verschijnen. Ik wist meteen dat ik een strakke rit gereden had. De tijd? Ik had niet overal de kortste route gepakt. Het was aan de anderen om dat wél te doen en risico te nemen, maar gelukkig lukte het niemand foutloos te blijven’, zei De Vries, die zichtbaar dolgelukkig was met zijn tweede zege op Indoor Tolbert.
Voor 2015 zijn de dressuurdagen gepland op 26, 27 en 28 maart en wordt de ponydag gehouden op 29 maart. De springdagen zijn van 30 maart tot en met 4 april. Op 26 maart staat het dressuurgala op de rol, een dag later de dressuur Z1/Z2, B, L1, L2, M1, M2 en tuigpaarden. Op 28 maart is er dressuur Z1, Z2, ZZL, de kur op muziek en is er de Westerkwartieravond. 30 maart staat in het teken van springen paard L, drie rubrieken, een dag later is er springen paard L en M en een show van jonge paarden die vier jaar worden. Op 1 april –geen grap- is er springen paard B in twee rubrieken en komen ook de veteranen en het relaisspringen aan bod.  Op 2 april wordt springen paard L en M afgewerkt en staat de finale van het L springen gepland. 3 april is er springen M, Z en ZZ en staat de finale van het B springen op de overvolle agenda. Op 4 april tenslotte is er springen Z, ZZ, de finale van het M en Z springen, de superfinale van L springen en de Grote Prijs van Tolbert. Kortom: liefhebbers van de paardensport komen voldoende aan hun trekken in Tolbert. Van beginner tot subtopper. Doorgaans geldt tijdens de activiteiten in de HJC-manege een entree van zes euro. Er zijn echter een aantal uitzonderingen.  Op zaterdag 28 maart geldt ’s avonds na 19.00 uur vrije entree en ook tijdens de ponydag op zondag 29 maart is er geen entree. Op vrijdag 10 april betalen liefhebbers tien euro entree, voor de slotdag- zaterdag 4 april- geldt een entreeprijs van twaalf euro. Voor 55 euro kunnen belangstellenden in het bezit komen van een weekkaart.