Indrukwekkend afscheid meester Dick

nieuwroden afscheid meester

‘We gaan hem missen, om zijn kwaliteiten én als mens’

NIEUW RODEN – Afscheid nemen bestaat wel. Marco Borsato kan wel zingen dat dit niet zo is, de leerlingen en medewerkers van openbare basisschool De Poolster in Nieuw Roden bewezen vrijdagmorgen dat afscheid van iemand nemen heel leuk kan zijn. Dick Visser- woonachtig in Glimmen- nam vrijdag afscheid van het onderwijs. En De Poolster zal hem missen. Zoveel werd duidelijk.

Visser hoefde vrijdag in elk geval zelf geen vervoer naar school te regelen. Zoals dat hoort bij een afscheid, werd hij keurig van huis gehaald. In een Corvette, met afstand de meest favoriete auto van Dick. En voor de al indrukwekkende Corvette reed een Amerikaanse politieauto. Met sirene en zwaailamp. Het kon dan ook niemand ontgaan dat er iets aan de hand was, vrijdagmorgen. De auto’s waren overigens van Ronald Mulder uit Nieuw Roden. Zijn kinderen hebben vroeger ook les gehad van Dick en dus werkte Mulder graag mee, gek als Jessie en Rick waren op hun meester.

‘Dick Visser? Dat is een heel aardige, attente man’, liet directeur Jan Timmer weten. ‘Bovendien heeft hij humor en is hij buitengewoon betrokken bij zijn werk. We gaan hem missen. Om zijn kwaliteiten maar ook als mens. Dick was vroeger drummer in een band. We hebben beiden dus een passie voor muziek. Dat schepte meteen een band, hoewel ik zelf maar een jaar of zes met hem heb mogen werken’, liet Timmer- dit keer in de rol van koffie schenkende conciërge- weten.

Iets na negen uur komt Visser aan. Met zonnebril op. De handen uit het raam. Rock & Roll Dick. Begeleid door muziek van Meat Loaf en Prince. Alle kinderen van de school stonden buiten. Ze zongen en lachten hun meester Dick toe. Na zijn indrukwekkende aankomst maakte Dick eerst een ronde langs de klassen van de onderbouw. Elke groep had iets leuks voor de meester ingestudeerd. ’s Middags was er een open podium voor de bovenbouw. Leerlingen voerden stukjes, dansjes en liedjes uit. Aan het eind van de middag namen collega’s en oud-collega’s afscheid, en later dit jaar zal nogmaals op informele wijze stilgestaan worden bij het vertrek van de zo geliefde meester Dick. Terecht, want ontzettend veel kinderen bewaren prima herinneringen aan Visser, die ook les gaf aan de Scheepstraschool en De Marke in Roden. ‘We hopen wel dat hij wat voor onze school zou willen blijven doen. Hij was coördinator wetenschap en techniek. Misschien kunnen we toch nog een rolletje voor hem creëren’, besloot Timmer hoopvol.

johan baard