Ineke Boelens

ineke

De Vrouw met de hamer (voor 23.09.14)

Functie: Voorzitter Vereniging De Zonnebloem, afdeling Leek e.o.

“Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We brengen mensen met een handicap of ziekte bij elkaar en zetten met onze vrijwilligers alles op alles om hen een onvergetelijke dag of zelfs dagen te bezorgen. Zodat, ik ga nog even idealistisch verder, ook zij volop van het leven kunnen genieten. We denken daarbij altijd in oplossingen. Want er kan zo veel méér dan je denkt…

De Zonnebloem is een landelijk opererende vrijwilligersvereniging met veel lokale en regionale afdelingen, waardoor we dicht op onze ‘doelgroep’, rot woord eigenlijk, zitten. De Zonnebloem bestaat al ruim 65 jaar en in al die jaren is ons ideaal niet veranderd, maar we zijn wel met de tijd meegegaan. De manier waarop we ons inzetten is helemaal aangepast aan de wensen van nu.

De afdeling Leek en omstreken omvat in principe de hele gemeente Leek. We werken in onze afdeling met tien vrijwilligers – daar willen we dolgraag méér van! – heel doelgericht, iedere fysiek gehandicapte kan een beroep op ons doen. Ons vrijwilligerswerk gaat van bezoek thuis tot dag- en langere vakantietrips met verzorging of verpleging. De Zonnebloem is er, om voor iedereen wat wils te bieden.

Zelf ben ik fysiotherapeut, toen ik wat meer vrije tijd kreeg, heb ik me als vrijwilliger aangemeld. Vooral in de zomermaanden heb ik tijd beschikbaar; dit jaar ben ik al weer twee keer als begeleider met onze ‘eigen’ Zonnebloemboot mee geweest. De Zonnebloem is bij velen door die cruises wel bekend, maar we organiseren en doen veel meer, ook op lokaal terrein. Om een voorbeeldje voor de nabije toekomst te noemen organiseren we op 30 oktober een regionale artiestenmiddag in De Postwagen in Tolbert.

Hoe we aan geld komen? Vooral door donaties van particulieren en bedrijven. Daar zijn we erg blij mee en ze zijn ook onontbeerlijk, want daardoor kunnen we onze activiteiten aanbieden tegen een heel betaalbare prijs. Bezoek aan huis, vervoer, begeleiding en verzorging zijn extra kosten die de Zonnebloem voor haar rekening neemt.

Meer weten als eventuele deelnemer, maar ook als potentiële vrijwilliger? Bel me gerust, ik zal u graag uitvoerig inlichten, mijn telefoonnummer is 0594-516345.”