Interieurideeën op maat

Marum Balluster

MARUM – Je ruikt er het hout. Je ziet en proeft het ambachtelijke werk van Gunter Cremer van De Baluster in Marum, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van unieke (houten) keukens en meubels, voor particulier én bedrijf. ‘Van ontwerp tot uitvoering’, zegt Cremer, al meer dan dertig jaar houtspecialist.
Stel je hebt een idee voor een keuken of voor meubels. Ga dan naar Cremer. ‘Ik maak een ontwerp en ga daar mee aan de slag. Behalve hout komen we dan uiteraard ook automatisch in aanraking met andere materialen. Vervolgens monteren we het. Er hoeft dus eigenlijk geen andere partij aan te pas te komen. Onze meubels zijn uniek. We maken alles op maat. Dat kost ietsje meer, maar je hebt dan ook echt iets bijzonders’, zegt Cremer, die met zijn bedrijf gevestigd is aan de Poortweg 8 in Marum.
Keukens, badkamers, meubels. De Baluster maakt het. ‘Restaureren doen we ook. Proberen we meubels in de originele staat terug te brengen. Ja, dit is echt ambachtelijk werk. Ik heb veel ervaring, weet dus goed waar ik het over heb. Weet wat kan en wat niet kan. We leveren geen standaardproduct, het is echt altijd anders’, vertelt Cremer, die met zijn bedrijf voorheen aan de Kruisweg gevestigd was.
‘Je moet een bepaald gevoel hebben voor hoe je met verschillende houtsoorten omgaat. Noem het talent. Je kunt het wel aanleren maar als je geen talent hebt, kun je nooit een heel hoog niveau bereiken. De kick van het meubelmaken is om van ruw hout iets totaal anders te maken. Als ambachtelijk meubelmaker ben je nog bij het totale transformatieproces betrokken. Van het zagen, schaven tot het lakken.’
Meubelmakerij De Baluster maakt kantoormeubels, badkamers en keukens in elke gewenste houtsoort, kleur en vorm. Ook combinaties met graniet, glas, RVS en andere gewenste materialen behoren tot de mogelijkheden. De Baluster werkt uitsluitend met FSC gekeurd hout. ‘Particulieren, bedrijven en instellingen vinden bij ons interieurideeën op maat’, besluit Cremer.
De Baluster is gevestigd aan de Poortweg 8 in Marum en is telefonisch te bereiken via
0594-644401. Zie ook de prachtige website www.debaluster.nl.