Intersport Roden

roden ladies night intersport 7

datum: 7 januari
Tijd: 19.00 uur

RODEN – Heel even twijfelde de ongenode gast of –ie wel goed was, toen hij de lange file geparkeerde auto’s ter hoogte van Autobedrijf Van Bergen aan de Kanaalstraat passeerde. Dat gevoel werd versterkt toen hij constateerde dat er op de parkeerplaats van de Gedempte Haven ook geen plek meer vrij was. Eén blik naar rechts verklaarde een hoop. Drommen vrouwen verdrongen elkaar om de Intersport-zaak binnen te komen.

Het duurt even voordat de dames zich allemaal naar binnen gewurmd hebben. Binnenkomst vraagt namelijk een klein handelingetje. Er moet, nou ja mag, maar slim is het wél, eerst even een briefje ingevuld worden met naam en adres. Dat wordt beloont met een bonnetje met nummer, waarmee de dames kans maken op mooie winterjassen tijdens de verloting aan het einde van de avond. En op vertoon van datzelfde lootje mag iedere bezoekster lekker op de Kop van Jut meppen. Het liefst zo hard mogelijk, dat levert namelijk de dikste prijzen op. Inge Coehoorn zorgt ervoor dat vals spelen bij het toch wat mannelijke spelletje onmogelijk is. De te winnen cadeautjes variëren van badschuimpjes voor de kleine krachtpatsers en snowboots en zonnebrillen voor de gespierde tantes. Vrijwel direct ontstaat er een lange rij voor het gevaarte met de enorme moker die in de koffiehoek achterin de zaak staat. Een lekker glas roze bubbels maakt het wachten op de genade klap extra aangenaam. Sandra Bleker van modezaak Zipper in Leek geeft er een beste klap op. Net als kunstenares Gonda de Boer, die fantastisch met een kwast overweg kan, maar minder handig is met een hamer.

De ongenode gast heeft ook een paar kerels gespot. Lukas Schoonbeek staat achter het standje met gekleurde kralenarmbandjes en lederen tassen van zijn vrouw Nanda Haaijer. Paul Reiné van der Wijk zou zijn liefje Ellen Vorenkamp alleen meehelpen met uitpakken en inrichten van haar Kleurbekennen-stand. Kennelijk vermaakt hij zich uitstekend tussen de bijna 400 krioelende dames in de sportzaak, want tegen negen uur loopt de ongenode gast Van der Wijk opnieuw tegen het vege lijf. Tegen een uurtje of acht kondigt ladyspeaker Emiel van der Heide, tevens de baas van de sportzaak -hoewel de échte baas natuurlijk zijn vrouw Catrin is-, de modeshow aan. Op de geselecteerde muziek van Cheerz-frontman Axel de Meyer trippelen de Miss Noord-modellen de catwalk op. De dochter van de muzikant Roos de Meijer, loopt ook mee. Net als het nichtje van paparazzifotograaf Erik Brand, Rachel.

De fris gekleurde leggings van sportmerk Nike en de bijpassende felroze top zijn zó leuk om te zien, dat de ongenode gast zich linea recta een weg naar de stand van Palestra baant om binnen tien weken een maatje minder te scoren. Onder strenge begeleiding van één van de deskundigen van de sportschool moet dat lukken, weet eigenaresse van de zaak, Ilonka Pots. “Tien weken lang sta je onder strikte begeleiding van ons. We meten, wegen, begeleiden met sporten en geven eetadviezen. Nee, taartjes horen daar niet bij.”

Om de spanning van de avond er nog even lekker in te houden, belooft Emiel onder de aanwezige gasten twee winterjassen en skilessen te verloten. Hij meldt er nog even handig tussendoor dat alle spullen in de zaak tijdens de Ladies Night twintig procent goedkoper zijn dan de dag van gisteren én die van morgen. Glunderende blikken. Driftig scheuren dames in de rekken van Nike, Reebok, Gaastra en Goldberg. Vooral dat laatste merk, waarvan de glamourjasjes gedragen worden door Cheryl Morero, Claire, Anouk en Rolien in Gooische Vrouwen II, vinden gretig aftrek. Scheelt toch gauw een slordige tachtig euro. Achter de toonbank van de zaak kan medewerkster Marieke de toegestroomde rij vrouwen nauwelijks in haar eentje verwerken. Gelukkig springt haar mannelijke collega Martijn bij. Nog niet eerder was het zo druk op de Ladies Night, weet Manon van der Heide van Intersport, die zelf ook nauw betrokken is bij de organisatie van de happening. “De teller staat op 390. En de goodiebags zijn helemaal op”, roept ze enthousiast. Goed gehumeurd zijn ook de standhouders. Commando Krav Maga-goerroe Fred Wekema heeft al aardig wat dames kunnen overtuigen van het nut om met een paar simpele technieken de meest gevreesde tegenstander te kunnen uitschakelen. Er is geen kerel die het nog maar in z’n hoofd haalt om een vrouw die een cursus weerbaarheidstraining van Fred heeft gevolgd, onheus te bejegenen. “Met een paar eenvoudige trucs houd je met gemak de grootste vent op afstand. Ongeacht of hij een wapen bij zich draagt of vreselijk sterk is. Ik leer om niet te denken, maar te doén in stressvolle situaties.” De dames van Etos zijn ook zeer tevreden over de hoeveelheid bezoekjes. Net als sportmasseuse Rita Troost. Haar massagestoel, waarin je lekker comfortabel voorover kunt hangen zonder dat je rood aanloopt, is de volledige avond bezet. Bert Jan Stadman van Cruwijn en Bas Feenstra van de Zuivelhoeve glunderen ook. Al is het de ongenode gast niet duidelijk of dat vanwege de goeie handel is, of dat er een andere oorzaak aan te wijzen valt. Bas staat in ieder geval met zijn kraampje recht tegenover de wand waar de sportbeha’s hangen, direct naast de paskamers. Het zou mogelijkerwijs een rol kunnen spelen in het stralende humeur van beide heren. Tegen een uurtje of negen scharen alle aanwezige vrouwen zich rond de catwalk middenin de zaak, waar Milan van der Heide, ja, zoon van, lootjes uit een bak grabbelt. 673, roept Emiel. Joehoeeeeee, roept Linda Sloterwijk, die zich de gelukkige eigenaresse van een kanariegele Falcon-jas mag noemen. De volgende gelukkige is Ingrid Dussel, zij gaat naar huis met een gestreept jack van O’Neill. Na de verloting van de skilessen bij de naastgelegen skischool Snow&Co, sluit Emiel de succesvolle damesavond af.

roden ladies night intersport 4