Intersport Superstore Roden Cross (in Norg)

DKT_DKT-p45.pdf - Adobe Acrobat Pro

Zaterdag 29 november

Wederom honderden deelnemers bij Norger Cross

NORG – Onder auspiciën van Stichting Loopsport Norg zijn de voorbereidingen voor de negentiende ‘Intersport Superstore Roden Cross’ alweer in volle gang. Zoals gebruikelijk is deze hardloopwedstrijd de laatste wedstrijd in het Loopcircuit Noord-Nederland, dus de deelnemers die het jaar goed willen afsluiten zijn sowieso van de partij. Secretaris Egbert Wendel is optimistisch gestemd, al hoopt hij wel dat de weergoden de lopers gunstig gezind zijn.

Voor de negentiende editie kunnen de hardlopers zich uitleven in de Drentse natuur. Alleen, wat maakt de cross nabij Norg zo mooi? Secretaris Egbert Wendel van Loopsport Norg weet het goed te verwoorden. “Het is het schitterende parcours door de Langeloërduinen”, vertelt hij. “Je kunt daar lekker lopen. Het is geen saai wegdek waarbij je de standaard rondjes loopt. Dat maakt dit parcours zo mooi. Het bevat heuvels en is dus erg afwisselend. De lopers vinden dat ook mooi. Het is dan ook een bekende loop in Noord Nederland dat zeker bij de hardlopers op de kaart staat.” De ‘Intersport Superstore Roden Cross’ maakt dan ook onderdeel uit van het Loopcircuit Noord Nederland. De wedstrijd heeft voor menig wedstrijdloper extra allure, omdat het de laatste wedstrijd van het loopseizoen is én hardlopers dus nog één keer kunnen vlammen in 2014 om een goed klassement te lopen. Dat gegeven zorgt ervoor dat de Norger Cross dan ook een populaire loop is, zowel bij wedstrijdlopers als recreatieve sporters. Daarnaast heeft Loopsport Norg vorig jaar een nieuw parcours uitgezet en dat heeft de cross bepaald geen windeieren gelegd. “Het nieuwe parcours is door de meeste lopers heel goed ontvangen”, weet Wendel zich te herinneren. “Ook dit jaar hebben we een kleine wijziging, we hebben één heuveltje extra aan het parcours toegevoegd. Deze zat er vorig jaar nog niet in. Dat maakt de wedstrijd misschien wel extra uitdagend.”

Vrijwilligers

Aan deelnemers hopelijk geen gebrek. De voortekenen zijn goed, de voorinschrijving komt al aardig op gang en bij een x-aantal inschrijvingen kunnen voorinschrijvers zelfs een prijsje winnen. Er zijn in totaal zeven categorieën waarin de deelnemers worden opgesplitst. Dat lijkt veel werk voor de organisatie, maar Loopsport Norg is een ervaren club die van wanten weet. “We hebben natuurlijk een draaiboek en dat houden we actueel. Dat scheelt wel heel veel, want het organiseren van een dergelijk evenement houdt nogal wat in. We proberen de boel zo goed mogelijk voor elkaar te hebben.” En het aantal vrijwilligers? “Daarover mogen we niet klagen. We bevinden ons in de luxe omstandigheid en hebben pakweg vijftig vrijwilligers die zich vaak al een aantal jaar voor ons inzetten. Daar zijn we heel blij mee.”

Het ziet er dan ook goed uit voor zaterdag 29 november. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf nog inschrijven bij de Gomoskantine – sportpark Schapendrift – in Norg. Dat kan vanaf half één ’s middags tot twintig minuten voor de start van het betreffende looponderdeel. Deelname kost acht euro per loper en de wedstrijdloop start om 14.30 uur. Voor iedere deelnemer is er een mooie herinnering en voor de senioren zijn er geldprijzen in zeven verschillende categorieën beschikbaar. “Aangezien het de laatste wedstrijd van het jaar is hebben we een mooie afsluiting met een prijsuitreiking. Ook is het Sketchers Demoteam aanwezig om het amusement te verzorgen. Zij vormen een erehaag bij de finish en verzorgen vooraf de warming-up.”

Evenals voorgaande jaren is er ook dit jaar weer de ‘Roma Opticiëns Jeugd Cross’. De jeugd kan deelnemen in vier categorieën, te weten de jeugdloop voor kinderen tot en met zeven jaar ( circa 500 meter), jeugd van 8 t/m 9 jaar (circa 1000 meter). De oudere jeugd van 10 t’m 12 jaar loopt één ronde van pakweg 1500 meter en de jeugd van 13 t/m 15 jaar legt één ronde van 500 meter af en een ronde van 1500 meter. De vier groepen starten om respectievelijk 13.30 uur, 13.40 uur, 13.50 uur en 14.00 uur. De kosten voor de jeugdloop bedragen vier euro per persoon. Meer info. www.loopsportnorg.nl.

Fit for Feet
Lekker sporten is gezond voor lichaam en geest, maar niet geheel zonder risico’s, vervelende blessures kunnen het sportplezier aardig vergallen. Bij het kiezen van de juiste sportschoenen spelen tal van factoren een rol. Fit for Feet is een unieke adviesmethode die objectief, deskundig en betrouwbaar vaststelt over welke eigenschappen jouw ideale sportschoen moet beschikken. Door middel van een digitale voetscan en videoanalyse op de loopband zie je direct welke schoenen voor jou geschikt zijn en beperk je de kans op blessures. Bij een Fit for Feet analyse in de winkel van Intersport Superstore Roden krijg je geen ingewikkeld verhaal, maar een helder en duidelijk advies. Fit for Feet kan gebruikt worden voor alle sportschoenen. Van running tot voetbal en van wandel tot fitness. In vijf minuten naar de perfecte sportschoen, die de kans op blessures verkleint.