Interview Alle Wagt: door de week supermarktchef, in het weekend plaatjes draaien in de Panama

 

‘Dat mensen helemaal los gaan op jouw plaat, dat geeft een enorme kick’

RODEN – Het rijtje van succesvolle Nederlandse dj’s is lang. Afro Jack, dj Jean, Tiësto, Nicky Romero, Armin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, stuk voor stuk grote namen. Jongens die over de hele wereld draaien. Martin Garrix werd vorige week zelfs verkozen tot aller populairste dj ter wereld.  Roden heeft Alle Wagt. Voor fans beter bekend onder zijn artiestennaam Allen Watts. Afgelopen maand draaide hij in Los Angeles, vorig weekend op ADE in de Panama in Amsterdam, volgende week staat -ie in Birmingham en die week erop in de Maassilo in Rotterdam. Hij is de meest gedraaide artiest in het 538-programma van Armin van Buuren. Tussen de bedrijven door werkt hij als assistent-bedrijfsleider bij de Lidl in Roden.

Onwerkelijk voelt het soms, geeft Alle Wagt (35) toe. Zo draai je voor hysterische fans in LA, zo sta je de appels bij te vullen in de Lidl. Dat is het leven van de dj uit Roden. Zo’n 20.000 likes op Facebook, ruim 9000 volgers op Twitter. Alle maakt uplifting trancemuziek. Geen commerciële beats, maar harder, sneller. Met elke maand gemiddeld twee optredens ergens in de wereld is het net te doen in combinatie met zijn baan. Sinds hij een paar jaar geleden ontdekt is door Armin van Buuren gaat het crescendo met Alle’s muziekcarrière. “Het is nooit mijn intentie geweest om zelf te gaan draaien”, vertelt Alle thuis, in zijn tussenwoning in Roden. “Aanvankelijk wilde ik vooral produceren. Dat deed -en doe- ik onder andere voor Armin van Buuren. Uiteindelijk werd ik zó vaak gevraagd om zelf te draaien dat ik het gewoon ben gaan doen. Twee jaar geleden voor het eerst, in Polen. Bizar zenuwachtig was ik. Nu voel ik alleen gezonde spanning”, zegt Alle die al in heel wat landen van de wereld achter de draaitafel heeft gestaan. Het roer omgooien en zich fulltime storten op plaatsjes draaien is Alle niet van plan. Want ook al lijkt het zo dat de bomen bij veel Nederlandse dj’s tot aan de hemel groeien, ze zich iedere dag van de week in een andere sportwagen kunnen verplaatsen, in die positie begeef je je maar zo niet, weet Alle die overigens droomt van een bloedsnelle 911. Het is niet zo dat de doekoe’s in rap tempo binnenstromen bij Allen Watts. Misschien komt dat ook wel omdat Alle –bewust-  geen commerciële tracks maakt. Dat is niet zijn ding. Alle is underground. Van het hardere werk. En dat publiek is nu eenmaal wat kleiner, weet hij. “Hé, makkelijk is het niet hoor, een goeie, catchy plaat maken. Soms lukt het in drie dagen, soms kost het maanden. En als je niet presteert kan het snel bergafwaarts gaan met je carrière. En bij de Lidl heb ik een vaste baan. Dat geef ik niet maar zo op.”

Onlangs produceerde Alle een nieuwe remix voor het label van Van Buuren: Ben Gold feat. Christina Novelli. De track staat nu op nummer 3 in de Trance top 100. “Tuurlijk, daar ben ik best trots op. Het is de mooiste reclame die je maar hebben kan”, zegt Alle een tikkeltje bescheiden, want dat is hij zeker. Geen enkele arrogantie te bespeuren bij de dj uit Roden.  Boerennuchterheid noemt hij zijn wat ingetogen houding zelf. Al wil iedereen (dames vooral) maar wat graag met hem op de foto na een draaisessie, Alle blijft er rustig onder. Koelbloedig. Hij weet ook, wanneer hij zijn achterdeur van zijn woning in Roden van het slot draait, duty calls. Hij er gewoon weer voor moet zorgen dat de boel er tiptop bijstaat in de Lidl. Het allermeest geniet Alle wanneer het publiek uit z’n dak gaat op zijn eigen nummer. “Dat mensen helemaal los gaan op jouw plaat, jaaaa, dat geeft een enorme kick.” Een original, noemt hij zo’n eigen plaat. Op dit moment werkt alle ook aan een eigen track met vocals van de Engelse zangeres Katthy Heath. “Die is bijna af. Ja, dat wordt wel wat. De vibe is goed.” Dat willen we natuurlijk zelf ook wel even ervaren. Of hij niet een stukje kan laten horen. Alle neemt plaats achter zijn draaitafel die zich in een verbouwde slaapkamer op de eerste etage van zijn woning bevindt. Wanneer Alle de knoppen opendraait, de trancebeat de studio binnendringt krijg je ter plekke zin om je mee te latenvoeren naar een propvolle dansvloer, te feesten en te springen tot je erbij neervalt. Een vuistdik boek met 450 bladzijden ligt op het bureau naast het mengpaneel en Apple laptop. ‘Dutch dj’s’ luidt de titel op de cover. En daar staat –ie, tussen Armin van Buuren, Fedde le Grand, Marco V., Ferry Corsten, Afro Jack, dj Jean, Tiësto, Nicky Romero en Martin Garrix: Allen Watts. De nieuwste track en een deel van het interview van Allen Watts zijn te beluisteren op het filmpje via de Facebooksite en de website van de Krant.