‘Inventarisatie woningbehoefte moet zo breed mogelijk getrokken worden’

Gemeente en projectontwikkelaar bereiken akkoord

NORG – Noordenveld wil nét zo graag aan de slag met woningbouw op het Oosterveld als de Norgers zelf. Die boodschap viel zaterdagmiddag op de deurmat van Jan Stroetinga, die zich al jaren inzet voor nieuwbouw in Norg. In een brief laat de gemeente weten op hoofdlijnen een akkoord te hebben bereikt met projectontwikkelaar Heijmans, die ook grond op het Oosterveld bezit. Samen gaan zij de komende tijd inventariseren wie er belangstelling heeft voor een bepaald type woning. Nu is het zaak dat die inventarisatie ook buiten Norg plaatsvindt, stelt Stroetinga.   
“We moeten het zo breed mogelijk trekken. Dat betekent dat dat onderzoek naar woningbehoefte niet alleen in Norg plaats moet vinden, maar ook daarbuiten.” Op de grond die de voormalige gemeente Norg in 1997 aangekocht aan het Oosterveld, is plek voor 220 woningen.
Omdat de tijden door de economische crisis veranderd zijn, is bouwen en erop vertrouwen dat het ‘wel goed komt’ geen optie, liet verantwoordelijk wethouder Henk Kosters in een eerdere reactie over de kwestie weten. Alvorens te bouwen willen gemeente en Heijmans eerst peilen hoeveel belangstelling er is voor welk type woning. Nog voor de zomer wordt de respons naar buiten gebracht, zo staat in de brief die ondertekend is door burgemeester Hans van der Laan. In september wil de gemeente een bijeenkomst voor de Norgers beleggen. “Nu is het belangrijk dat het college en de gemeenteraad ruchtbaarheid geven aan het onderzoek. Het moet zo breed mogelijk opgepakt worden”, stelt de fanatieke Norger.