Inzamelingsactie voor politieagent Tjalling

‘Wij dachten: we moeten wat doen’

RODEN – De 31-jarige Tjalling werd eind juni op één dag getroffen door een herseninfarct, een hersenbloeding en epileptische aanvallen. De situatie van de in Roden werkzame politieagent is nu, ruim twee weken later, nog steeds zorgwekkend. Hij is eenzijdig verlamd en heeft nog steeds een bloeding in zijn hoofd. Aangezien het gezin van Tjalling middenin een verbouwing zit, is de woning van de politieagent momenteel onbewoonbaar. In december 2019 verwachten hij en zijn vriendin een baby en de bedoeling was om voor die tijd het huis klaar te hebben. Zoals het nu lijkt, gaat dat niet lukken. Collega’s van Tjalling bleven niet stilzitten en zetten een inzamelingsactie op touw. Het resultaat? Er is bij het ter perse gaan van deze krant bijna 40.000 euro opgehaald.

Alles leek hem voor de wind te gaan. Tjalling, 31 jaar, was pas eigenaar geworden van zijn droomhuis. Als politieagent en sportinstructeur sleet hij zijn dagen. In zijn vrije tijd zocht hij heil in muziek en vissen. Samen met zijn Kelly leefde hij een ogenschijnlijk zorgeloos leven. Op 23 juni veranderde het leven van Tjalling echter voorgoed. Getroffen door een herseninfarct, hersenbloeding en epileptische aanvallen, werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Ruim twee weken later is er nog weinig te zeggen over de toekomst van Tjalling. Het enige wat men wél weet, is dat hij blijvende schade heeft opgelopen. Communiceren met zijn geliefden lukt wel en Tjalling lijkt zelfs al te beseffen in welke situatie hij is beland.

Emiel Meijer is de initiatiefnemer van de inzamelingsactie. Hij beschrijft de situatie op www.getfunded.nl als ‘intens verdrietig’. ‘Enkele uren voor deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft Tjalling een belangrijke rol gespeeld op onze bruiloft. Hij begeleide mij op zijn gitaar, terwijl ik een lied zong. Wij zijn hem hier ontzettend dankbaar voor. De volgende dag hoorden we dit verschrikkelijke nieuw’, laat Emiel weten.

Volgens Emiel heeft het gezin dringend hulp nodig. ‘Wij willen graag zoveel mogelijk geld bij elkaar verzamelen om zo de verbouwing van het droomhuis van Tjalling en Kelly te realiseren’, aldus Emiel. ‘Ook zou er geld nodig zijn om de woning aangepast te krijgen aan de huidige situatie van Tjalling.’ Het was Emiels vrouw die voorstelde om een inzamelingsactie op touw te zetten.  ‘We hebben er totaal geen ervaring mee. Maar we wisten dat we iets moesten doen. Afgelopen zaterdagavond zijn we begonnen met de inzamelingsactie en binnen 15 uur hadden we 20.000 euro ingezameld. De politie heeft een groot netwerk en onderling een bijzondere band. Dat is maar weer gebleken.’ De grens van 20.000 euro werd snel behaald, maar dat was geen reden om te stoppen met de actie. ‘Dit was al een mooi bedrag, maar als je kijkt wat er moet gebeuren, dan is er eigenlijk veel meer nodig. Daarom wachten wij gewoon af wat er nog bij gaat komen.’

Inmiddels is Emiel al door de landelijke pers benaderd over de inzamelingsactie. ‘Ik hou persoonlijk niet van die aandacht. We doen alles in overleg met Kelly. Zolang zij de media-aandacht niet vervelend vindt, gaan we door. Want het kan natuurlijk bijdragen aan een hoger bedrag. En uiteindelijk willen we vooral een paleisje kunnen realiseren voor Kelly, Tjalling en hun aanstaande kindje.’

De collega van Tjalling roept eenieder dan ook op om te doneren. ‘Wat zou het een rust geven als zij de verbouwing uit handen kunnen geven en zich kunnen focussen op het waarschijnlijk lange en intensieve herstel van Tjalling’, staat er op de site te lezen.

Wie Tjalling wil steunen, kan surfen naar www.getfunded.nl/campagne6571 -tjallings-verhaal-wanneer-je-leven-plotseling-veranderd-in-een-nachtmerrie. Wie zoekt op’ GetFunded Tjalling’ komt ook op de juiste pagina terecht.