Jan Bruins, voorzitter Rederijkerskamer Heidebloem

‘Sinds dit jaar ben ik de voorzitter van Rederijkerskamer Heidebloem uit Zevenhuizen. Daarmee volg ik Frouktje Postma op, die dit jaar de voorzittershamer doorgaf. Zelf speel ik al vijftien jaar toneel. We zijn maar een kleine club en het is gebruikelijk om af en toe een bestuursfunctie op te pakken. Vandaar dat ik nu voorzitter ben. Maar het toneelspelen blijft natuurlijk het allerleukst.
Onze club telt nu negentien spelende leden. Niet iedereen doet ieder jaar mee aan het toneelstuk. Dit jaar doen er bijvoorbeeld elf mee.
We spelen ieder jaar een blijspel of een klucht. We hebben drie regisseurs die gezamenlijk een stuk uitzoeken. Wij hebben een blind vertrouwen in deze regisseurs en ieder jaar zoeken zij weer een leuk stuk uit.
Waarom ik toneelspelen zo leuk vind? Goede vraag. Waarom vindt iemand voetbal leuk? Voor mij is toneelspelen iets waar je je in kwijt kunt. Je kunt je helemaal uitleven, zonder dat iemand het gek vindt. Gek is op het toneel júist goed. Bovendien levert het spelen van zo’n stuk zoveel leuke momenten op. Je ziet op de tv soms van die programma’s met bloopers en ik kan je verzekeren dat die er bij ons ook genoeg zijn. Wat wil je ook: we zijn amateurs. Op zulke momenten lachen we ons de buus uut.
Net als andere jaren, hebben we weer drie toneelavonden gepland. De eerste is op vrijdag 31 januari, dan komt meestal het wat oudere publiek. Op zaterdag 1 februari komen de mensen die zaterdags vaak andere verplichtingen hebben. En op vrijdag 7 februari verwachten we vooral het jongere publiek, van tussen de twintig en dertig jaar oud. We zijn erg blij dat zij steeds meer komen kijken. Dat levert hele gezellige avonden op. Je ziet ook dat de toneelavonden heel erg gewaardeerd worden. Van jong tot oud: iedereen komt. We spelen alle avonden meestal voor een uitverkocht Verenigingsgebouw.
De kaarten zijn inmiddels al in de verkoop en zijn te bestellen via heidebloem7huizen@gmail.com en 0594-631421. We gaan er weer drie mooie avonden van maken!’