Jan draagt voortaan Nike klompen. En een ring

Roden kinderboerderij Jan trouwerij

Roden kinderboerderij Jan trouwerij-2 Roden kinderboerderij Jan trouwerij-3 Roden kinderboerderij Jan trouwerij-4 ‘Drommelse’ Jan trouwt op vertrouwde grond

RODEN – Voor het eerst in de geschiedenis van de kinderboerderij in Roden werd daar vrijdagmiddag een huwelijk gesloten. Jan Aalders, beheerder van de kinderboerderij, trouwde toen zijn Elles. Zijn collega’s en alle andere medewerkers van de Kinderboerderij waren er bij. Jan kreeg een heel bijzonder cadeau: klompen van het merk Nike. Zelfgemaakt.
Wie kinderboerderij Roden zegt, zegt behalve Volksvermaken ook meteen Jan Aalders. Jan is niet weg te denken. Niet weg te slaan. Zo ook donderdagmiddag. Eigenlijk was Jan vrij, maar het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan. En dus was Jan gewoon bezig. Even dit doen. Nog even dat. Druk, drukker, drukst. Aanstaande Elles zat droog en warm binnen. Ook zij weet niet beter. Jan is de kinderboerderij. Aalders werkt fulltime (en meer) op de kinderboerderij met ‘zijn jongens’, want zo noemt hij de mensen van PromensCare steevast, die op de kinderboerderij hun dagbesteding genieten. Jan en zijn jongens werken hard. Want er moet wel wat gebeuren. Jan is direct. Maakt van z’n hart nooit een moordkuil en heeft een klik met de jongens. Ze lachen heel wat af. Tot Jan zegt dat er weer gewerkt moet worden. Staan ze meteen in het gelid. Jan heeft de wind er namelijk goed onder.
Jan trouwde vrijdagmiddag voor de tweede keer. Jan Kemkers, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, sloot het huwelijk. Uiteraard op geheel eigen wijze. Met mooie (en veel) woorden.  Jan Aalders is best een bijzondere kerel, eigenlijk. Want Jan is niet gemakkelijk. Kan heel kort voor de kop zijn en is immer recht door zee. Dat in ogenschouw nemend is het een klein wondertje dat Jan en de jongens zo goed door één deur kunnen. Want doorgaans vergt de begeleiding van zijn jongens geduld. Het loopt tussen Jan en zijn mannen echter altijd gesmeerd. Boos wordt Jan dan ook zelden. Behalve dan als er ingebroken wordt. Het liefst zou Jan hoogstpersoonlijk op zoek gaan naar de daders, aanbellen en de gestolen spullen zo weer mee naar huis nemen. Jan heeft nu eenmaal een sterk gevoel voor rechtvaardigheid.
Jan is een drommelse jongen. Althans, als zijn telefoon gaat hoort iedereen op de Kinderboerderij dit liedje van het IJssel Duo. Drommelse Jan. Die een meisje zocht voor de vrijerij en wiens pak geheel naar de maan is. Iedereen kent het nummer van het IJssel Duo inmiddels. En wereldberoemd is dit duo toch niet. Jan is een man van de handeltjes. Sterker nog: Jan ziet werkelijk overal handel in. Jan zou in staat zijn nasi aan een Chinees te verkopen. Ooit leek zo’n handeltje fout af te lopen. Jan verkocht een auto aan een Irakees, op de parkeerplaats van de Kinderboerderij. Toen een paar weken later de auto het kennelijk niet meer deed, zocht de koper contact. Vriendelijk ging het er niet aan toe. Net toen iedereen angstig begon te worden, namen de klachten af en liep ook dit avontuur met een sisser af.
Jan staat voor de Kinderboerderij. Kom niet aan zijn mensen. Kom niet aan de spullen. Laat de mensen met rust. Dat is Jan.
Nadat Jan Kemkers Jan en Elles vrijdagmiddag in de echt had verbonden, kreeg Jan een uniek paar Nike klompen. Zijn jongens knuffelden hun Jan fijn. Prachtig om te zien. Later op de avond werd er groot feest gevierd bij Piet en Griet. Jan is getrouwd. Die drommelse jongen.