Jan Gritter, voorzitter Hengelclub De Rietvoorn

PEIZE – ‘Onze hengelclub bestaat inmiddels al 71 jaar. Persoonlijk ben ik inmiddels gepensioneerd waardoor ik veel tijd over heb. Deze tijd besteed graag aan de club. Ons bestuur bestaat uit vijf leden die onze organisatie in de goede banen leidt en ik ben de voorzitter. We houden ons als club met verschillende onderdelen van de vissport bezig. Onder andere met wedstrijden. Zo houden wij in de zomer bijvoorbeeld een zaterdagcompetitie, we hebben middag en avondwedstrijden en er zijn speciale visgelegenheden voor de 55-plussers. Zo’n competitie is erg gezellig. Er komt een kleine inleg bij kijken, maar je krijgt er dan ook een mooie vleesprijs voor terug. We verzamelen altijd bij Café Ensing in Peize en daar komen we ook weer terug om na die tijd iets met elkaar te drinken. Dat is altijd gezellig. Op het moment zijn we niet met grote spannende dingen bezig, al hebben wij wel zojuist onze jaarvergadering mogen houden. Dat kon gelukkig weer live. De populariteit van de vissport lijkt niet af te nemen, integendeel. Er is zeker animo. Dat zie ik onder andere terug in ons leden aantal. Wij zijn van driehonderd naar vierhonderd leden gegaan. Ik denk dat dit ook wel te maken heeft met corona. Men heeft toch meer tijd en gaat op zoek naar nieuwe hobby’s, zoals bijvoorbeeld vissen. Het is dan ook een mooie bezigheid, wat zorgt voor veel ontspanning aan het water. Ik merk dit ook als ik naar mezelf kijk. Ik geniet van de natuur om mij heen, daar word ik helemaal rustig van. Ik vis zelf voornamelijk op witvis, onder andere voorns en brasem. Onze vereniging kent leden van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen. Mijn vrouw gaat ook altijd mee naar het wedstrijdvissen. We vissen in Peize zelf, maar reizen voornamelijk ook veel naar Friesland. Met zo’n visdag zitten we dan met zo’n 15 á 20 man in de auto. Het mooiste is natuurlijk als we kunnen vissen met een beetje goed weer, dat vist nou eenmaal mooier. Maar we hebben geen hekel aan regen. In de natuur zijn is gewoon heel prettig, deze houden wij dan ook graag schoon als wij gaan vissen, we laten niks achter. Uiteraard zijn nieuwe leden van harte welkom. Meer informatie is te vinden op onze website: www.hcderietvoorn.nl.’