Jan Rockers, Voorzitter VV TLC

Man met de hamer

‘Vijf jaar geleden fuseerden Leek-Rodenburg en Tolbert tot één voetbalvereniging. Ik was op dat moment voorzitter van Tolbert en ben aan de slag gegaan als voorzitter van de nieuwe vereniging. Je moet niet vergeten dat Leek-Rodenburg een vereniging van was die in 1932 ontstond en Tolbert was er al vanaf 1946. Beide verenigingen hebben dus een lange historie en een eigen cultuur. In 1996 werd een eerste fusiepoging ondernomen, maar dat ging alleen op voor de jeugd. In 2012 kwamen er opnieuw gesprekken en die leidden uiteindelijk tot VV TLC.
Het doel was om het ledenbestand uit te breiden tot 800 leden. Dat is niet gelukt. We zijn van 600 naar 400 leden gegaan. Nu zijn we bezig met een nieuw beleidsplan voor de komende vier à vijf jaar. We kijken hoe we onze jeugd vast kunnen houden en ook de seniorenteams kunnen behouden. Belangrijk hierin is om ervoor te zorgen dat je op alle teams gekwalificeerde trainers krijgt.
Wat betreft het eerste team, denk ik dat we momenteel een klasse te laag spelen. Deze selectie moet zeker meekunnen in de derde klasse.
Belangrijk bij TLC is dat voetbal op één staat. Ik heb zelf dertig jaar gevoetbald en wil gewoon leuk voetbal zien. De laatste jaren heeft TLC steeds meer een voetbalklimaat gekregen. De komst van Wander Balkema als hoofdtrainer draagt daar zeker aan bij.
Geen vereniging zonder vrijwilligers. Op dat gebied mogen we niet klagen in Leek. We kunnen vaak een beroep doen op vrijwilligers en zien ook dat er jonge aanwas is. De jeugd gaat steeds meer doen. Ook binnen het bestuur willen we die transitie een beetje doorzetten.
Als ik nu kijk naar de vereniging, denk ik dat het verschil tussen Leek-Rodenburg en Tolbert steeds meer is komen te vervagen. Bij de jeugd was dit nooit zo’n probleem, maar bij de senioren duurde het langer om die verschillen eruit te krijgen. Door de doorstroom vanuit de jeugd is dat nu verleden tijd. We zijn één vereniging geworden. Als voorzitter doet het me verder deugd dat we financieel gezond zijn. Uiteraard willen we ook presteren en hebben we ambities. Kijkend naar het eerste team, hoop ik op promotie naar de derde klasse!’